Ledový meloun
Recept ještě nebyl hodnocen1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Omyté a osušené kuře nasolíme a opepříme. Smícháme olej s česnekem, citronem, kořením a hořčicí. Maso dostatečně obalíme ochuceným olejem a necháme nejméně 2 hodinky…
Dáme do skleničky mátu, cukr a rozdrtíme.Přilijeme vodu nebo alkohol. Je to na vás.Potom přidáme led a rozmixované jahody nebo maliny.
Do litru vody, která právě prošla varem, ale už "nebublá" vsypeme připravené čaje a necháme cca 20 min. louhovat. Já osobně nedochucuji, ale lze přidat med i citron …
Vše smíchat v těsto a dělat lžičkou placičky na pečící papír. Pak na každou sušenku dám trošku kiwi gelu (marmeláda s kousky kiwi) péct na 200 stupňů.
65 g kusksu zalijeme varicim vyvarem, priklopte.Kuskus nacechrejte vidlickou a vychladly smichejte s okurkou, cibulkou, jogurtem, stavou z citronu a olivovym olejem.A…
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší…
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a pěkně ji povaříme doměkka asi 5 minut. Přidáme hrášek a povaříme. Potom přimícháme smetanu a parmezán. Vaříme a…
Nejprve si uděláme dresink: smícháme smetanu, očištěnou a vyjadérkovanou okurku nastrouhanou na jemném struhadle, křen s jablky, kopr, mátu, pepř, cukr, sůl a citronovou…
Brusinky vložíme do vařicí vody a po pěti minutách necháme okapat. Několik si jich schováme na závěrečné dekorování. Mouku smícháme kokosovou omoučkou, žloutky se…
Ocot, horčicu, soľ, cukor a korenie rozšľaháme. Pomaličky za stáleho šľahania prilejeme tenkým prúdom olej, čím získame hustú omáčku. Primiešame nadrobno nasekanú…
Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu.…
Dětem uděláte radost, když jim zmrzlinu nasevírujete takhle. Pokud budete panáčka dávat až navrch zmrzlinového poháru, pomozte si tím, že do zmrzliny zabodnete špejli a…
Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120 stupňů asi 30 minut. Do hrnce nasypeme…
Sušené bylinky smícháme do směsi, která slouží pro přípravu domácího bylinkového čaje.
Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme. …
Zmrzlinu necháme povolit, vložíme do mixéru spolu s bylinkami, sektem a ledem a rozmixujeme. Ozdobíme bazalkou či mátou a podáváme. Je to luxus, svěží.
Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme…
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete…
Marhule odkôstkujeme a spolu s ostatnými prísadami dohladka rozmixujeme. Dáme na 30 min vychladiť do chladničky a podávame ozdobené lístkom mäty.
Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené,…
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh,…
Treskove platky nechame rozmrazit, ale aby se nerozpadala a nebyla vodnata, v tom pripade muzeme osusit cistou uterkou prebytecnou vodu. Zatimco se maso rozmrazuje,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Úžasné cuketové špagety nahradí ty běžné. Jsou ale zdravější a navíc bez lepku a sacharidů. Jak na ně?
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice