Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenCupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba…
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a…
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Za tuhle kávovou parádu s rumem a ovocem, budete sklízet obdiv i chválu. Lehoučký zákusek k odpolední kávě s drahou polovičkou nebo přáteli, vám vylepší náladu a…
Mořské plody nemusí být jen přímořskou dovolenkovou záležitostí. Směs drobných plodů je snadno dostupná již i u nás. Připravte si tento snadnou, chutnou a výživnou…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli, to jsou ořechovo-medové kuličky. S přípravou rádi pomůžou i děti. V chuti se snoubí sladké kondenzované mléko, vůně medu a…
Sněhobílá kokosová vosí hnízda jsou ozdobou každého vánočního stolu. S těstem se dobře pracuje a pokud se lepí, stačí formičku vysypat kokosem. Cukroví pak bude vypadat…
Jablka zakrytá křupavou drobenkou, vytvářejí dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Bohatá chuť z něj činí ideální moučník pro rodinné odpoledne nebo návštěvu.
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Kuřecí paličky jsou oblíbené jídlo, které zvládne připravit i začátečník. Tentokrát zvolíme marinádu z medu a hořčice, která dobře spojuje pikantní a sladkou chuť.…
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by…
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a…
Očistíme zázvor a citróny pokud nemáme bio, oloupeme.Citróny a zázvor nakrájíme na plátky.Do sklenice postupně vrstvíme plátky citrónů, na ně plátky zázvoru a vše…
Večer smícháme v misce vločky s kokosem a mákem a zalijeme vodou - jen tak, aby byly všechny vločky namočené. Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka, kvasnic a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouky, přidáme ostatní suroviny. Med a sádlo rozpustíme, ale nelijeme horké do mouky.…
Vodu přivedeme k varu, poté přidáme koření a vaříme po dobu 5 minut. Stále mícháme. Pak vyndáme koření, přidáme citronovou šťávu a med a můžeme podávat.
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Na smažené závitky nemusíte chodit do vietnamského bistra, můžete si je připravit v pohodlí vašeho domova. Rýžové závitky, plněné rýží a zeleninou, chutnají nejlépe,…
Podzim je tu a s ním i krásně barevné recepty z dýně. Pokud máte rádi cheesecaky, upečte si s námi jeden podzimní, s kakaovým korpusem a odlehčeným korpusem z tvarohu a…
Kuřecí maso můžeme kombinovat s různými chutěmi. Inspirovat se můžeme japonskou kuchyní a maso dochutit teriyaki omáčkou, která staví hlavně na sójové omáčce a medu. K…
Jednoduchý salát z čočky beluga je zdravý, chutný a výživný pokrm, který zvládnete připravit během pár minut. Jemná chuť drobné černé čočky v kombinaci s lehkou zálivkou…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Sušenky s burákovým máslem mají velmi zajímavou chuť. Zachutnají nejen dětem, ale sklidí úspěch i u nečekané návštěvy. Připravit je, není nijak složité, zvládnete to za…