Pikantní kachní prsa na medu

taddy1 Kuchařka: taddy1

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

kachní prsa na kosti vcelku
Na marinádu:
1 dl vody
1 polévková lžíce medu
1 lžička soli
1/2 lžičky chilli
2 prolisované stroužky česneku
1 jemně krájená cibule
špetka pepře
2x strouhnout muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu -med rozpustíme ve vodě na mírném ohni, přidáme ostatní ingredience a necháme 1x přejít varem. Odstavíme a necháme do vychladnutí propojit chutě.

  2. Kachní prsa očistíme, kůži do tuku nakrojíme (pozor, abychom nezakrojili do masa), hojně potřeme marinádou, kterou také vetřeme do zářezů a v lednici necháme cca 3 hodiny odležet. Troubu rozehřejeme na 120 st., kachní prsa vložíme do pekáčku, zalijeme cca 1 dl vody a zakryjeme pokličkou. V troubě bez otevírání a bez kontrolování při 120 st. pečeme 5 hodin.

  3. Po pěti hodinách kachní prsa vyjmeme, necháme částečně vychladnout, vykostí se prakticky sama (kost odpadne) a nakrájíme na širší porce. Můžeme lehce přelít výpekem, ale i tak jsou tučná dost. Příloha dle vlastního uvážení, u nás se osvědčily čínské nudle, ale také brambory nebo jen dobrý chleba, případně s trochou strouhaného čerstvého křenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pikantní kachní prsa na medu

Tématické fráze: činska kachni prsa kachní prsa na medu marináda na kachní prsa na medu marináda na kachní prsa kachní prsa recept kachní prso kachní prsa na medu recept recepty na marinadu na kachní prsa kachna na medu čínská čínská kachní prsa na medu recept kachní prsa s marinádou

Zapomněl/a jsem heslo