Chleba s nivou a klobásou

jollka Kuchařka:

Doba přípravy: dle pekárny Domácí pekárna 20 názorů

57

Suroviny

2 PL oleje
350 ml vody
10 dkg Nivy
1 ČL soli
1 ČL cukru
2 PL sušeného mléka
40 dkg hladké mouky
15 dkg tmavé žitné chlebové mouky
1/2 kostky droždí
nakrájenou klobásu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.

Poznámka

Možná se budete divit, že poměr cukru a soli je stejný - niva je dost slaná.

PL - POLÉVKOVÁ LŽÍCE, ČL - ČAJOVÁ LŽIČKA

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba s nivou a klobásou

  • Eliza Eliza

    Tak já to příště zkusím podle tohoto receptu, jen musím koupit to sušené mléko, obyčejně ho doma nemívám.
    Děkuji za povzbuzení, fakt jsem si připadala jako totální "neschopa" :-8.

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    Ahojky já jsem vyhodila 3 chleby než se mi začlo vést a nevzdala jsem to,tenhle měl uši ,ale fakt chutnal ;-):-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Elizo nermuť se,jak já byla nešťastná z prvních chlebů...;-(,musíš to zkoušet a zkoušet...Taky si myslím jako Cathleen že je tam moc droždí,taky se mi propadl chleba když jsem ho dala víc..;-);-):-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ale no, tak se nic neděje. Taky už jeden chleba ode mne skončil v koši.;-) Příště se povede. Já se denně učím s pekárnou a dneska jsem dělala nedělní bábovku od Cathllen a ikdyž mi říkala, že ta pekárna, co mám to nějak neumí, šla jsem do toho a výsledek jsem jí tam nafotila. Tak příště;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nepovedl. Ale dělala jsem ho nakonec podle jiného receptu, takže to sem vlastně nepatří.
    Neměla jsem sušené mléko, tak jsem vybrala toto těsto - http://www.toprecepty.cz/recept/1497-chleb-s-oliva....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Elizo, mně by také zajímalo, jak se ti chlebík povedl. Jollka tady má (podle mě) zbytečně moc droždí, možná i proto se jí chlebík při pečení mírně propadl.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Elizo, myslím, že se nic nestane, když to tak necháš a myslím, že už to máš stejně hotové, co? A za chodu to určitě nejde. Taky se mi to stalo, já jsem ještě takový začátečník a vůbec nic se nestalo, chleba byl dobrý;-) Jo a jako Jiřka, já taky nenastavuji velikost chleba;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jiřinko, děkuju, ono mi to stejně přenastavit nejde. ;-) Tak uvidíme, jak to dopadne...:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já myslím,že to není na závadu,já hmotnost snad ani ještě nenastavovala...:-O:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    PROSÍM O DRUHOU RYCHLOU RADU - už to pravděpodobně kyne a všimla jsem si, že jsem nenastavila hmotnost. Je tam 1000 g a já bych potřebovala 750. Můžu to přenastavit v průběhu? Udělali byste to... abych tu pekárnu nějak nepoblbla.
    Děkuji.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, moc děkuji :-K. Tak já jdu na to, ale moc nadějí tomu nedávám. Já a přístroje...:-O:-8 a technicky zdatnější polovina tu není...;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-),pekárna hněte a po určitém čase se ti ozve zvukový signál(pípání,pískání,..dle typu DP),zvedneš víko,šupneš dovnitř klobásku a o další se postará zase pečka;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    PROSÍM O RYCHLOU RADU... Chci poprvé použít pekárnu a všude se píše, že některé suroviny (tady konkrétně klobása) se mají přidat po zaznění signálu... To znamená, že se těsto hněte a pak se až před kynutím přidá klobása, nebo jak? Nemohla bych to tam prostě všechno naházet a pak zapnout program (jestli ho teda najdu...:-(()
    DĚKUJI :-K.

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Super recept, už mám aj ja pekáreň a je to bomba vec....ja som robila naposledy to isté čo ty, akurát som tam dala slaninku a bolo to výborne, a k nive dávam aj kúsok cesnaku :o)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to jsou ty okamžiky, kdy lituji, že nemám pekárnu, a kdy ukládám, protože si můžu recept vyzkoušet u mámy na chalupě o dovolené...:-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domací klobásy chleba s nivou chléb s nivou domaci klobasa domaci chleba s nivou domácí chléb s klobásou domácí chléb s nivou pizza chleba s nivou domácí pekárna chléb s nivou doma chleb s klobasou chleb s nivou s domaci pekarny rozpeky z domácí pekárny rozpek z domácí pekárny niva chléb pekárna klobas chleba z nivou pizza chléb s nivou chleb s klobasou z dom.pekarny chléb z domácí pekárny s nivou chleb z klobasou v pekarně

Zapomněl/a jsem heslo