Koprová omáčka s čerstvým koprem
Recept ještě nebyl hodnocen"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, zamícháme a zalijeme vývarem přibližně 1 cm nad brambory, které přidáme nakrájené na kostky. Osolíme,…
Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Nakrájíme také šunku a žampiony.Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a opečeme šunku. Přidáme kuřecí maso a…
Nadýchaný domácí perník, vonící po koření, s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem, je vděčným moučníkem pro každou příležitost. Stačí jej nakrájet na řezy a podávat…
Rychlý a lahodný dezert, který potěší milovníky sladkého i nečekanou návštěvu. Křehké listové těsto, jemný vanilkový pudink a osvěžující kyselkavé brusinky tvoří…
Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept.…
Měkký banán rozmačkáme vidličkou, tužší nastrouháme a utřeme s tvarohem.Ochutíme cukrem a trochou citronové šťávy, trochu naředíme mlékem. Podáváme samotné nebo s…
Všechny ingredience na těsto, kromě vajec, smícháme dohromady. Z vajec oddělíme žloutky, které přidáme do těsta. Z bílků vyšleháme sníh a spojíme s těstem. Hotové těsto…
Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem. Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme…
Spojení jemné pohanky, nastrouhaných jablek a špetky skořice vytváří lahodný a přitom lehký nákyp. Pohankový nákyp je přirozeně bezlepkový, krásně vláčný a ideální jako…
Tento pokrm spojuje jemné těstoviny s lahodnou náplní, která kombinuje sýrovou krémovost a výraznou chuť masa. Obohaceno o jednoduchou omáčku nebo čerstvé bylinky,…
Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli,…
Lehce nakyslá polévká, pocházející z Krkonoš, je snadná na přípravu a příjemně zahřeje v chladných dnech. Takzvaná couračka s uzeným kolenem, brambory a kysaným zelím,…
Žádné složité odměřování, jednoduchá hrníčková bábovka. Je vláčná a na řezu hezky vynikne tvarohová náplň. Skvěle se hodí k nedělní kávě či jako pohoštění pro návštěvu.…
Kapustu přepůlíme a uvaříme v lehce slané vodě skoro doměkka. Vyjmeme ji a necháme vychladnout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a kapustu nakrájíme nadrobno.Vejce…
Kouzlo francouzských brambor tkví v tom, že recept můžete libovolně upravit podle chuti a zásob se spíži. Používáme do nich všechny suroviny již tepelně upravené,…
Cibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do vyhřáté trouby.Maso smícháme s jemně…
Pro čerstvé a křupavé pečivo nemusíte chodit do pekárny, ale můžete si ho připravit v pohodlí vašeho domova. Za pomoci domácí pekárny to není žádná věda a brzo bude vaše…
Objevte kouzlo tradičního rýžového nákypu v kombinaci s čerstvými jahodami! Tento klasický dezert spojuje krémovou jemnost vařené rýže s osvěžujícími a sladkými jahodami…
Kedlubnová pochoutka hotová do půlhodinky. Kedlubna je opomíjenou zeleninou, kdy si jí dáme buď syrovou, do polévky anebo vůbec. Přitom je sladká, zdravá a tepelně…
Tvarožník je perfektní dezert pro ty, kteří mají chuť na něco sladkého, ale nemají čas na složitou přípravu. Tento jednoduchý a lahodný koláč s jemnou tvarohovou chutí…
Všechny suroviny dáme do misky a vymícháme hladké těstíčko. Necháme chvíli odpočinout.Pánev mírně vytřeme olejem a usmažíme palačinky.Palačinky potřeme marmeládou,…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…