Velikonoční jidášky
Recept ještě nebyl hodnocenJidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně o Bílou sobotu, ale i mimo…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Podle tohoto receptu upečete z kynutého těsta báječný mazanec nebo vánočku. Nebo můžete vytvořit hnízdo posypané mandlemi, do kterého usadíte malého ptáčka, a připravíte…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů…
Mandlový mazanec je lahodné pečivo, které láká svou nadýchanou a vláčnou konzistencí. Vychutnejte si ho jako svačinu s máslem nebo s oblíbeným džemem, či jako sladkou…
Pečená domácí sekaná, která spojuje jemnost vepřového a králičího masa, odlehčená zeleným špenátem. Vydatný sváteční oběd pro celou rodinu a ještě něco málo zbyde k…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Buďte originální a letos vynechte kupování sladkostí pro koledníky. Připravte pro ně můžete rovnou dvě varianty nepečených vajíček, kokosová a čokoládová. Není to nijak…
K přicházejícím svátkům jara patří také spousta sladkých dobrot. Velikonoční cop s polevou z meruňkové zavařeniny a citronu, plný kandované pomerančové kůry zachutná…
Už dávno se k narozeninám nedávají jen kulaté dorty. Překvapte svou ratolest tímto medvídkovým dortem. Je z nadýchaného piškotového těsta, které je promazáno pudinkovým…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik jeho malých kopií. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám tak možnost z něj tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům tak můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to,…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám tak možnost z něj tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům tak můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Marokánky: Měkké a vláčné cukroví s vůní Orientu se snadno připravuje a chutná naprosto fantasticky
Pečeme s exotickými druhy ořechů: Zkuste pekanové košíčky nebo pistáciové stromečky!
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!