Vločkovo-brusinkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenTĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek (dala jsem i zbytek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek (dala jsem i zbytek…
V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10…
Do mísy dáme zakysanou smetanu, kelímek umyjeme a nadále používáme jako "měřidlo". Postupně pomocí něj "odvážíme" polohrubou i celozrnnou mouku, mléko a rostlinný olej.…
Uděláme kvásek: spojíme teplé mléko s cukrem a kvasnicemi a necháme vykynout. Po vykynutí kvasnic smícháme všechny ingredience.Nastouháme do těsta sýr a vytvarujeme…
Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi ;) Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi…
Všechno smícháme dohromady a pořádně promícháme. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte kokos nebo mouku. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů cca 40min :)
Suroviny, jak jsou v pořadí, dáme do domácí pekárny, zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na kousky, (jak velké chceme housky), upleteme a necháme ještě…
V první míse smícháme všechny sypké suroviny + žloutky a doředíme vodou (mlékem), aby se vše slepilo. Kdo má rád sladší, přidá med/třtinový cukr...dle chuti.V druhé…
Ingredience na škubánky smícháme dohromady a lžičkou vykrajujeme a vhazujeme do vroucí osolené vody. Škubánky vaříme cca 5 minut, poté je posypeme mákem smíchaným s…
Za královnu mezi moučníky můžeme jistě považovat bábovku. Její vzhled a příchuť můžete vždy přizpůsobit. Tato bábovka je dvoubarevná, nadýchaná a plná rybízových kuliček…
Pokud už jste z vánočního mlsání přeslazení, jistě oceníte toto drobné slané pohoštění, které se skvěle hodí k vínu i pivu. Těsto ochutíme sýrem a vlašskými ořechy,…
Vejce, med našleháme do pěny a pomalu zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo. Do vyšlehané pěny po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem střídavě s mlékem…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
Domácí pekárnu nastavíme na základní program a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány.
Do mísy vsypte veškeré "suché" ingredience - tedy mouku, cukr, kakao, skořici, prášek do pečiva - důkladně promíchejte. Dále přiklepněte vajíčko a zamíchejte, začnou se…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce, bílý jogurt a vše promícháme. Podle potřeby dolijeme trochou vody nebo mléka. Ostatní ingredience nakrájíme na…
Predehrejeme si troubu na 180 stupnu Celsia a lehce vymazeme olejem chlebickovou formu (12cm x 22 cm) Do vetsi misy si dame mouku,jedlou sodu,skorici a sul. Dobre…
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou. V jiné míse si smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem, přidejte obě vejce. Banány si…
Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 200°C. Do mísy dáme jogurt, vejce, sůl, mletý kmín, olej, jedlou sodu a ručním mixerem…
V míse smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo(tuk), vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáme kysané podmáslí a olej. Nakonec přimícháme strouhaný kokos, mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. Hotové…
Propláchneme pohanku, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme ji (já dávám opatrně pod peřinu) a nechám ji cca 30 minut nabobtnat. Někde doporučují vařit, já již nevařím,…
Všechny suroviny dáme do pekárny - nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný - déle kyne i peče. Kdyby bylo těsto při…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Méně známá podzimní kořenová zelenina: Víte, jak využít v kuchyni pastinák?
Jak si užít zdravou cizrnu, aby dobře chutnala a nenadýmala? Stačí použít jednoduchý trik se slupkou a je po problému