Rajská omáčka bez protlaku
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice. Poté těsto rozválejte na obdélník, ale dejte pozor, aby nebylo příliš…
Krémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Prívarok s hráškem je prosté, ale přesto výborné jídlo. Hrášek ve smetanově krémové omáčce, zahuštěný máslovou jíškou, dochuťte octem a cukrem. Bobkový list a nové…
Mouku prosijeme, přidáme změklou heru, špetku soli a šlehačku, vše propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bochánky a necháme chvíli na vále odpočinout.Pak každý díl…
Rohlíčky jsou křehké, voňavé a patří k pečivu, které chutná leště lépe po několika dnech odležení. Díky vínu jsou jemné, měkké a krásně se rozplývají na jazyku. Ideální…
Drobně pokrájenou slaninu necháme osmažit společně s cibulí. Pokud máme slaninu hodně libovou, přidáme pod cibuli trochu oleje nebo másla.Po osmažení přisypeme, papriku,…
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, ze kterého…
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, ze kterého…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
Kotlety zlehka naklepeme a na okrajích nařízneme. Papriky a rohy nakrájíme na proužky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí. Lehce poprášíme moukou…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a nařízneme okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrole na sádle osmahneme plátky masa a vyjmeme je na…
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte. Pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Maso byste měli v…
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s…
Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti. Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Z uvedených surovin v míse umícháme…
Polévky jsou prakticky nezbytnou součástí našich jídelníčků. Jednou z polévek, která je velmi snadná a rychlá na přípravu, je tato, brokolicová. Zpracujete do ní celou…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Focaccia je italský chléb, který si vás získá výbornou chutí. Jednoduché chlebové těsto připravíme velmi rychle. Ochutíme ho olivovým olejem, kterým ho potřeme. Do těsta…
Pokud potřebujete vytvořit hezky vypadající dezert, u kterého ale nestrávíte při přípravě mnoho času, jste tady správně. Nadýchaný korpus proložený odlehčeným, dobře…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
V míse ušlehejte žloutky s cukrem do husté pěny. Pak postupně zašlehejte podmáslí, olej a mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Osolíme a opepříme. Oškrábanou bramboru nastrouháme na hrubším struhadle.Smícháme brambory s vejcem, sýrem, Solamylem a…
Tato žampionová omáčka se skvěle hodí k různým přílohám. Nepotřebujete ani kousek masa, stačí jen houby a dobře dochucená smetanová omáčka. Recept není složitý, budete…