Masová směs ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Americké lívance jsou oblíbeným pokrmem, který zpříjemní každé ráno. Měkké, nadýchané a plné chuti. Podávat je můžete polité máslem nebo sirupem. Hodí se ale i kousky…
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…
Maso omyjeme a osušíme, záleží jen na vás, jestli ho nakrájíte na plátky nebo na nudličky, dá se obojí.Do misky nalijeme mléko, tak 200 ml, a přidáme koření (podle chuti…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a použijeme program Těsto. do pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin…
4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné…
Připravit domácí noky s lahodným smetanovým špenátem, není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Snad všemi oblíbený pokrm, který je opravdu chutný a sytý,…
Původem maďarský krémový dort Esterhazy s tradiční čokoládovou kresbou ve tvaru pavučiny vás okouzlí na první lžičku. Kombinace chutí v tomto moučníku je natolik…
Kynuté koláčky patří mezi tradiční sladké pochoutky z české kuchyně, které baví svou rozmanitostí. Každý si vybere náplň, která mu nejvíce chutná, nebo vymyslí skvělou…
Tchýně vám prý připraví takovouhle vymazlenou dobrotu. Jemná bramborová kaše, na které bude vepřový plátek v chutném těstíčku. A navíc bude marinovací těstíčko dokřupava…
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.Pak podlijeme vínem…
KORPUS Žloutky + oba cukry šleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu a poté olej. Vyšleháme do bílé pěny. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků…
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
Čočku přebereme, propláchneme a na 1 hodinu namočíme. Poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Na pánvi zpěníme cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a…
Sladké, voňavé a nadýchané lívance jako od babičky. Hladké těsto necháme vykynout a už smažíme kulaťoučké lívance. Jsou lahodné s jahodami, nebo přelité máslem se…
V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru.Po vykynutí přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem. Vypracujeme hladké…
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme…
Smíchat všechny suroviny a dát na 1 hod do ledničky. Vyválet tenké těsto, skleničkou uděláme kolečka, dáváme na pečící papír. Pečeme na 180 °C na 8 minut.
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a nadýchanou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí vypracovat těsto,…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými…
Smícháme mouku, solamyl, sójovou omáčku, vajíčka, hořčici, pivo, česnek, čínské koření a pořádně promícháme (já použil elektrický šlechač). Vznikne marináda.Maso…
Nadýchané a vláčné kynuté těsto připravíte díky smetaně ke šlehání. Těsto je jako obláček, stačí ho nechat dostatečně nakynout a naplnit povidly. Při smažení koblih…