Pagáčky i s medvědem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Holandský řízek je z mletého vepřového masa a sýru. Šťavnatý a křehký, plný chuti. Přidejte do masové směsi pro tentokrát čerstvý medvědí česnek a dozlatova usmažené…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni. Medvědí česnek v křupavém nadýchaném těstíčku chutná nejlépe…
Máte-li dobrý zdroj medvědího česneku, můžete z něj připravit skvělý špenát. Podávat jej můžete jako chutnou přílohu k masu a bramborovým knedlíkům nebo jako samostatné…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Na sváteční velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět mazanec. Dle tradic se mazanec peče na velikonoční sobotu, aby byl na nedělní snídani. Mazanec z tvarohového těsta, s…
Jemné vepřové maso obalené kolem barevné zeleninové náplně je šťavnaté, voňavé a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo rýži a potěší každého, kdo má rád sytá…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, zeleninu a houby. Chuť mu dodáte majoránkou a…
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…
Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle…
Piškotový beránek je tradiční součástí velikonoční tabule. Pokud však hledáte trochu jiné chutě, máme pro vás tip. Máslové těsto na tohoto beránka je doplněno křupavými…
Jarní kynuté bochánky s mléčnou čokoládou udělají radost dětem i dospělým. S hrnečkem kakaa nebo kávy budou skvělé k snídani i jako sladká svačinka. Krásně ozdobí vás…
Drůbeží maso je výborné nejen pro jeho rychlost přípravy. Z namletého masa připravíme kuličky, osmažíme je a doplníme lahodnou omáčkou. Na tu použijeme čerstvé nebo…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Krásně vláčný velikonoční chléb, plný kandované pomerančové a citronové kůry, svojí chutí příjemně pohladí vaše chuťové pohárky. Plátek tohoto chleba z kynutého těsta…
Šípková omáčka je oblíbenou českou klasikou. Ve zjednodušené verzi ji můžeme připravit k vařenému uzenému masu a podávat s opečeným bramborovým knedlíkem. Pochutná si…
Velikonoční cupcakes potěší vaše děti i malé koledníky. Slaďoučké kakaové cupcakes s pistáciovým máslovým krémem udělají parádu na svátečním stole, a můžete je darovat…
Slané koláče jsou vydatné a dobře zasytí, jsou tak skvělé jako svačina nebo jako oběd třeba do práce. Slaný koláč z bramborového těsta, s květákem, šunkou a růžičkovou…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky krásně voní po…
Špízy, které s každým soustem překvapí. Tento recept je ideální pro ty, kdo milují tradiční obalovaný řízek, ale nebojí se experimentovat. Jemné kuřecí maso, výrazný sýr…
Velikonoční beránek ve své nejjednodušší podobě – tradiční piškotový. Pokud s pečením teprve začínáte, tento beránek je skvělou volbou. Stačí dodržet pár pravidel a…
Jarní dny jsou zde a společně s nimi přichází čas mladých kopřiv, které v kuchyni využijete do různých pokrmů. Z kopřiv a špenátu můžete připravit výbornou náplň do…