Pikantní kapr od Dehtáře

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: do 10-15 min 3-4 porce Ryby 12 názorů

Suroviny

750g očištěného kapra
sůl
hladká mouka na obalení
100g oleje
Na natření kapra:
50g hořčice
50g oleje
šťáva z půlky citrónu
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.

  2. Touto směsí potřeme porce kapra a opět obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako přílohu lze podávat brambor, bramborový salát, nebo zeleninový salát.

Poznámka

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony-pro ty, kteří se opět budou ptát na název :-D

Pro mne snad nejlepší kapr, jakého jsem upravovala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kapr od Dehtáře

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Raviolka:;-):-))

    Odpovědět

  • Raviolka Raviolka

    Výborný recept! Za studena to musí taky chutnat skvěle, žel... nezbylo! Tak snad příště ;-)

    Odpovědět

  • zizalka: Děkuji za vyzkoušení, taky si ho zas udělám :-). Moc mi chutnal.

    Odpovědět

  • zizalka zizalka

    Kapřík byl dnes k obědu a můžu potvrdit :-) byl výborný :-* horčice mu dodá ten správný šmak :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: jojo to by taky šlo :-p:-K

    Odpovědět

  • cecilka: V receptu je psáno, zbavit kůže. Já to dělám, protože partner ji nemá rád, ale kdybych to dělala jen pro sebe, rozhodně bych ji nechala, mi to s kůží moc chutná. Co se týká pstruha, nezkoušela jsem. Je to docela drahá ryba na to, abych ji kupovala moc často, ale rozhodně bych se toho nebála :-);-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Mám dve otázky:
    musím kapra zbaviť kože? My ju totiž máme radi:-p, ryba má tú správnu rybaciu chuť.
    A dá sa tento recept použiť aj pri pstruhovi?
    Môj partenr je rybár=máme plnú mrazničku aj kaprov aj pstruhov+ iných druhov rýb a mne už dochádza fantázia, ako ich upraviť. A to mám Jihočeskou rybařskou kuchařku!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Jiri V. Jiri V.

    :yes: Jednoduchá a rychlá úprava :-p

    Odpovědět

  • Irrena: Je moc dobrý i postudenu. Všera večer jsem si dala ještě jeden kousek a paráda :-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Musím vyzkoušet, ještě mám kapra v mrazáku;-):yes:

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Určitě moc dobré :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upravit kapra pikantní kapr kapr na hořčici pikantní kapr bez kúže pikantní smažený kapr jak zbavit kapra kůže kapr recepty za studená zbavení kapra kůže kapr hořčice kapr na studeno upravy z kapra kapr v hořčici kuchařka: janadorazinova kapr obaleny v horcici pikantní smažení kapr recepty na kapra marinovaný kapr za studena recept salát fantazia úprava pikantního kapra jak upravovat kapra