Polévka z houbiček
Recept ještě nebyl hodnocenV této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z…
S příchodem jara přirozeně zařazujeme do jídelníčku více zelených potravin. Nejinak je tomu i v případě těchto hráškových vaflí s paprikou a medvědím česnekem. Stačí jen…
Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme,…
Krásně křupavé bramboráky, naplněné špenátem z mladých kopřiv jsou opravdovou dobrotou. Neváhejte a s chutí se pusťte do přípravy. Věřte, že i bez masa si pochutná celá…
Placky ze syrových brambor ochucené množstvím medvědího česneku mohou vzdáleně připomínat bramborák. Využívají ale možnost zařadit do jídelníčku čistě jarní bylinku.…
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Náplň necháme…
Velikonoční koleda se zpravidla nese ve sběru vajíček. Překvapte koledníky netradiční výslužkou a pohostěte je barevnými vajíčky. Linecké těsto ve tvaru vejce je slepeno…
Velikonoce jsou za dveřmi a je již pomalu na čase promyslet, čím letos obdarujeme příchozí koledníky. Barevná velikonoční vajíčka z lineckého těsta, ozdobená kuřátkem z…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim…
Jednoduše, chutně a zdravě. Domácí grahamové těstoviny s kuřecím masem na pórku potěší každého, kdo vyhledává lehčí verze pokrmů. Zároveň potěší i krátký čas přípravy a…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte…
Perníčky voňavé po medu, pikantní díky směsi koření a měkoučké a nadýchané jako obláček. Taková by mohla být definice tohoto receptu. Vykrajovat můžete libovolné tvary,…
Perníčky jsou snad nejoblíbenější a nejvíc variabilní pochoutkou dětí. Ať už se jedná o Vánoce, Velikonoce nebo svatbu, perníčky se hodí vždy. Vánoční perníčky však mají…
Tuto lahodnou sýrovou polévku podáváme tak, že na talíř nasypeme strouhaný sýr, nasekanou pažitku a to poté zalijeme horkou polévkou. Polévku navíc posypeme křupavými…
Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…