Bochánky s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenDny jsou pomalu delší, příroda se krásně zelená a jaro je již pomalu za dveřmi. Společně s ním přichází také sezona oblíbené bylinky - medvědího česneku. Přidejte jej do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dny jsou pomalu delší, příroda se krásně zelená a jaro je již pomalu za dveřmi. Společně s ním přichází také sezona oblíbené bylinky - medvědího česneku. Přidejte jej do…
Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s…
Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Vyzkoušejte tyto kuřecí roládky plněné medvědím česnekem a vaječnou směsí se zeleninou. Potěší vás pěkným, svěžím vzhledem, skvělou vůní a lehce pikantní chutí z česneku…
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Kopřiva je skvělou jarní bylinkou, která dodává pokrmům lehký říz a výtečnou svěžest. Připravte z jejích lístků kaši, kterou zabalíte do vepřové kýty spolu s vařenými…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Jemný piškot, lahodný krém a hravá velikonoční dekorace z něj dělají dokonalý dezert pro sváteční stůl. Připravte si tento dort a potěšte své blízké sladkou tečkou po…
Pokud máte rádi mazanec, zkuste si letos těstem trochu pohrát a vytvarovat z něj věnec. Věnec můžete nechat prázdný nebo jej naplnit oblíbenou náplní. Na svátečním stole…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Tradiční boží milosti jsou připravovány před Velikonocemi. Křehké těsto dochucuje smetana a bílé víno. Drobné smažené pečivo vykrajujeme nejčastěji do čtverců se zářezy.…
Z kefírového těsta můžeme připravit palačinky, buchtu, langoš, ale také v něm obalit květy černého bezu a usmažit je. Do těstíčka přidáme také lístky medvědího česneku a…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Jarní stylová omáčka s oblíbenou bylinkou. Smetanová, hladká a jemná, navíc s medvědím česnekem. Bude chutnat s bramborem či špekovými knedlíky. Podíl plnohodnotných…
Velikonoční mazanec s mandlemi je tradiční sladké pečivo, které symbolizuje jaro a slaví příchod Velikonoc. S jemnou strukturou, voňavou kůrkou a křupavými mandlemi na…
Výborný třený rebarborový koláč sklidí u rodiny i návštěvy velký úspěch. Kyselá chuť rebarbory je vyvážená sladkostí mandlového sněhu. Příprava je snadná a koláč je do…
Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a ač se to na první pohled nemusí zdát, můžeme je zakomponovat do spousty různých pokrmů. Dozlatova usmažené placičky z ředkviček…
Tvarohový bochánek je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka tradiční domácí pečiva. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatý i druhý den a jeho jemná…
Tato jednoduchá omáčka s jemnou chutí medvědího česneku skvěle chutná podávaná s vejcem natvrdo, uzeným masem a dobrým domácím knedlíkem. Kromě dobré chuti příjemně…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Se začátkem jara přichází sezóna medvědího česneku, který skvěle oživí vaše recepty. Kromě klasických polévek a pomazánek je ideální na pesto, ale výborně se hodí i k…
Pokud jste ještě neokusili rebarboru, máte jedinečnou příležitost v tomto receptu. Dvojbarevný koláč s kopečky pudinku a špalíčky rebarbory po upečení potřete kysanou…