Piškotový beránek se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa Velikonoce by neměl na stole chybět tradiční beránek. Upéct jej můžete z piškotového těsta. K dozdobení pak poslouží šlehačka, kterou můžete vytvořit obdobu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Velikonoce by neměl na stole chybět tradiční beránek. Upéct jej můžete z piškotového těsta. K dozdobení pak poslouží šlehačka, kterou můžete vytvořit obdobu…
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte…
Bramborové placky plněné květákovým mozečkem jsou snadné a přitom originální. Hledáte pestré zeleninové jídlo, kterému vévodí květák? Vyzkoušejte nasucho opékané lokše,…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Velikonoční beránek je symbolem jarních svátků. S tímto receptem připravíte jednoduchého dvoubarevného beránka z olejového těsta, které je díky našlehaným bílkům krásně…
Receptů na velikonočního beránka je nespočet. Možná ale máte rodinný recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud však chcete zkusit něco nového, tento recept na…
Velikonoční svátky jsou symbolikou ukončení zimy a novým počátkem života, jara, radostného života. Kromě různých tradic se na Velikonoce také hojně peče. Připravte na…
Uvařte drožďovou polévku! Je výborná a poměrně rychle a snadno připravená, zvládne ji i začátečník. Droždí v polévce vám dodá spoustu vitaminu B, který pomáhá bojovat s…
Krupky dobře v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a zalité osolenou vodou je dáme vařit asi na 20 minut. Je-li třeba, uvařené scedíme a zatím odložíme.V hrnci…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí je lahodné a syté jídlo, které spojuje jemnost bramborového těsta s křupavou brokolicí a voňavým sýrem. Tato jednoduchá, ale…
Připravit domácí čokoládové bulky není vůbec složité. Ať už použijete bílou, mléčnou nebo hořkou čokoládu, bulky budou nadýchané a lahodné. Čokoláda se v nich při pečení…
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a svěží díky kopřivám. Celé kuře je pak během pečení…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Pokud se nebojíte výzev, upečte vánočku z černého piva. Budete překvapeni, jak je nadýchaná a vláčná a pivo ní není vůbec cítit. Navíc nemusíte suroviny dlouze odvažovat…
Máte plech na muffiny a dlouho zahálí? Vyzkoušejte čokoládové muffiny, které jsou ozdobené krémem z domácího pribináčku. Připravíte ho snadno vyšleháním všech surovin.…
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také…
Jemné těstovinové plátky s bohatou vrstvou masové směsi a lahodné bešamelové omáčky se pečením propojí v dokonalý celek. Na vrchu nesmí chybět bohatá vrstva dobrého sýru.
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…