Velikonoční perníková kuřátka
Recept ještě nebyl hodnocenAť už jako výslužka pro koledníky nebo pohoštění na stůl, jsou tato velikonoční kuřátka skvělým nápadem. Z perníkového těsta vykrojíme tvary, které po upečení barevně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ať už jako výslužka pro koledníky nebo pohoštění na stůl, jsou tato velikonoční kuřátka skvělým nápadem. Z perníkového těsta vykrojíme tvary, které po upečení barevně…
Tato výborná polévka přinese jaro do vaší kuchyně. Díky bramborám je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, a libeček předá svou vůni. Díky…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni. Medvědí česnek v křupavém nadýchaném těstíčku chutná nejlépe…
Máte-li dobrý zdroj medvědího česneku, můžete z něj připravit skvělý špenát. Podávat jej můžete jako chutnou přílohu k masu a bramborovým knedlíkům nebo jako samostatné…
Nádivka neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připravit ji můžete také na způsob malých muffinů, které jsou plné bylinek, šunky a strouhaného sýra. Tento recept…
Skvělá svačina nebo večeře v podobě sýrového chlebíčku s chřestem udělá radost celé rodině. Chlebíček je plný sušených rajčat, kaparů a voní tymiánem. Můžete jej…
Věnec je zpravidla nositelem symbolu čistoty a plodnosti a pomyslným kruhem života. Zejména na jaře a o Velikonocích můžeme věnce i upéct. Třeba z kynutého těsta a se…
Usmažte si výborné placky z hlávkového zelí. Navíc obsahují medvědí česnek, který jim dodává příjemně štiplavou chuť. Placky můžete použít jako přílohu k hlavnímu chodu,…
Na sváteční velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět mazanec. Dle tradic se mazanec peče na velikonoční sobotu, aby byl na nedělní snídani. Mazanec z tvarohového těsta, s…
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…
Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle…
Piškotový beránek je tradiční součástí velikonoční tabule. Pokud však hledáte trochu jiné chutě, máme pro vás tip. Máslové těsto na tohoto beránka je doplněno křupavými…
Jarní kynuté bochánky s mléčnou čokoládou udělají radost dětem i dospělým. S hrnečkem kakaa nebo kávy budou skvělé k snídani i jako sladká svačinka. Krásně ozdobí vás…
Po přípravě chřestu, můžete využít zbylé části do polévky. Je to recept pro ty , kteří rádi v kuchyni zužitkují všechno co jim přijde pod ruku. Trochu vody, jíšky a…
Palačinky nemusí být pouze sladké, naplnit je můžeme také slanou náplní. Tenké palačinky, naplněné špenátovou náplní s nivou a eidamem, budou potěšením pro vaše chuťové…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Zapečený jarní chřest, je nejlepší způsob jak si vychutnat jednu z největších lahůdek jarní sezóny. Ať už ho připravíte se sýrem, šunkou nebo jen kapkou olivového oleje,…
Špenátové karbanátky s tofu potěší vegetariány i milovníky zdravých jídel. Příprava je snadná a rychlá a určitě ji zvládnou i začátečníci. Do karbanátků můžete přidat i…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Pokud chcete trochu odlehčit jídelníček a připravit si bezmasý pokrm, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Smažené placičky ze salátu a mrkve s vajíčkem dobře…
Velikonoční cupcakes potěší vaše děti i malé koledníky. Slaďoučké kakaové cupcakes s pistáciovým máslovým krémem udělají parádu na svátečním stole, a můžete je darovat…
Zkuste letos dodržet tradici a připravte si na Zelený čtvrtek špenátovou polévku. Stačí jednoduchá cibulová jíška a trocha špenátu a za chvilku je polévka na stole. Na…