Kosmatice nasladko
Recept ještě nebyl hodnocenČerný bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Ovesné hromádky, snadné sušenky z ovesných vloček s kokosem, které jsou krásně křehké a příjemně sladké po medu. Zachutnají nejen dětem, ale i dospělým, nejlépe v…
Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
V tomto receptu je patrná inspirace maďarskou kuchyní. Kostky vepřového masa jsou dušené se sklenicí sterilovaného leča a ajvaru, směsi pečených paprik a lilku. O…
Bešamel je základní bílá omáčka, kterou využijeme do spousty druhů jídel. V tomto receptu ho ochutíme citronovou šťávou a čerstvou bazalkou. Omáčku podáváme s…
Slejšky či šlejšky jsou sladké jídlo, které připravovaly už naše babičky. Jde o šišky z bramborového těsta, které opečeme na sádle a podáváme přelité máslem a posypané…
Tradiční čínská delikatesa, která si získala oblibu na celém světě. Těsto můžeme plnit směsí masa, zeleniny a koření, nebo nudličky z něj připravit jen tak. Smažené nebo…
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Chřest se šunkou a sýrem může být vynikajícím předkrmem. Zkuste jím však naplnit cannelloni a zapéct je s bešamelem a parmezánem a rázem se z předkrmu stane vynikající a…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Na šťovík je ideální vyrazit během jarních měsíců, kdy chutná nejlépe. Křehké listy šťovíku mají osvěžující a kyselou chuť, která dobře vynikne v této polévce. Chuť…
Sušenky s burákovým máslem mají velmi zajímavou chuť. Zachutnají nejen dětem, ale sklidí úspěch i u nečekané návštěvy. Připravit je, není nijak složité, zvládnete to za…
Ačkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
Rychle připravená sýrová polévka, zasypaná zdravou hrstí medvědího česneku. K osmažené jíšce, stačí přidat pár dalších ingrediencí a výbornou polévku máte do deseti…
Domácí laskominy jsou vždy skvělou snídaní či svačinou. Dětem tak můžete snadno upéct zdravější formu oblíbené kupované svačinky. Z banánů, s oříšky a bez přidaného…
Čerstvě upečený slaný koláč potěší všechny vaše strávníky. Kombinace sušené šunky, ementálu, chřestu a smetany vás příjemně přepraví svojí chutí. Tento koláč zajisté…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Za použití několika surovin můžete během chvíle vykouzlit snadnou polévku, do které zužitkujete vypěstované ředkvičky. Polévka vás příjemně zasytí a vy tak nebudete ani…
Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z…
S příchodem jara přirozeně zařazujeme do jídelníčku více zelených potravin. Nejinak je tomu i v případě těchto hráškových vaflí s paprikou a medvědím česnekem. Stačí jen…
Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme,…
Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou pro každého, kdo miluje spojení jemného sýra, čerstvého špenátu a dokonale uvařených těstovin. Tento…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné ale vlahé máslo, jemně nastrouhané vařené studené…