Alsaské čokoládovo-kávové bretzels
Recept ještě nebyl hodnocenCukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku.…
Vajíčka si všechny rozklepneme do mísy, metličkou rozšleháme, přidáme mléko, znovu rozšleháme. Dále přidáme všechny cukry. Jako první přidáme mandlovou mouku, pak…
Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme kokosový cukr, stále šleháme. Postupně po částech přidáváme ostatní suroviny a šleháme. Těsto musí být lité, ale husté. Podle…
Zapneme troubu na 190°C , mřížku umístíme do středu a plech vyložíme papírem na pečení. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a potom rozmixujeme nadrobno. Přidáme…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme pevné nedrobivé těsto. To rozválíme na asi 4 mm vysokou placku a nakrájíme na obdélníčky. Pečeme na plechu vyloženém pečicím…
V míse vyšlehám máslo s "práškovou" panelou. Určitě doporučuji použít pro tento recept panelu, protože její karamelová chuť je v tomto dortu vynikající. Pokud směs másla…
Vyšleháme bílky se sladidlem, citronovou šťávou a trestí do tuhé hmoty.Opatrně postupně vmícháme mandlovou mouku.Naplníme zdobičku, na pečící papír tvarujeme asi 3 cm…
Všechny ingredience smícháme dohromady.Pečeme 15 min na 180°C.Doporučuji na vrch dát veganskou vanilkovou zmrzlinu či mandlové máslo.
Rozmixujeme červenou řepu, vejce a rozpuštěné máslo do hladka. Dáme lžičku hmoty bokem. Smícháme s mandlovou moukou (nebo část mandlové mouky nahradíme pistáciovou…
Smícháme všechny mouky, cukr moučku a vanilkový cukr, pak přidáme máslo pokrájené na kostičky a žloutek. Vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout do lednice, nejlépe…
Chcete-li vyrobit sladké bramborové pyré, polovinu sladké brambory na polovinu nakrájejte. Umístěte na plech na pečení a pečte při teplotě 190 °C po dobu 25-30 minut…
Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.V míse promíchejte…
Cuketu nahrubo nastrouháme a se lžičkou soli necháme vypotit cca 20 minut. Pak razantně vymačkáme. Sýr rozmixujeme s vejci. Smícháme v misce všechny suroviny, mícháme…
Vyndáme máslo z lednice, nakrájíme na kostky, aby povolilo. Zapneme troubu na 180 ° C.Suché ingredience smícháme dohromady, přidáme mokré ingredience a dobře promícháme…
Nejprve z bílků vyšleháme tuhý sníh. V další míse vymixujeme ponorným mixérem uvařené jáhly s citronovou šťávou a olejem, přidáme žloutky, cukry a vyšleháme v pěnu.…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Veka je stálicí studené kuchyně. Bez chlebíčků není žádná oslava. Avšak, kdo hledá zdravější způsob stravování a alternativu ke klasické vece, je tu správně. Vyzkoušejte…
Den předem smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí, pak necháme vychladnout a…
Všechny ingredience smícháme do kompaktního těsta, ze kterého tvarujeme kuličky.Uchováváme v lednici. V uzavřené dóze vydrží 5-7 dní.
Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech…
Podle tohoto podrobného receptu se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plněné sladkým krémem určitě podaří. S trochou trpělivosti ho zvládnou i začátečníci.…
Nejste zastánci klasických ořechových a máslových náplní do cukroví? Vyzkoušejte na košíčky nanést šlehanou bílou čokoládu. Rozjasní vánoční talíř s cukrovím, je krásně…
Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní si jistě vychutnáte u kávy. Připravit je můžete i na svačinku dětem. Práci byste si mohli usnadnit i využitím robotu, takhle ale…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…