Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 193 kJ / 1 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 82,57 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 78,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem váhu dorovnala.
Krok 2: Jako další přisypte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu. Ze všech surovin vypracujte těsto.
Krok 3: Těsto nechte v míse a zakryjte ji potravinovou folií. Mísu dejte do lednice na 1 až 2 hodiny.
Krok 4: Vychlazené těsto si zvažte a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Samozřejmě to můžete dělat i od oka. Z každého kousku vytvarujte kuličku.
Krok 5: Na každou kuličku jemně vtiskněte mandli. Kuličky mají tendenci praskat, ale ničemu to nevadí a případně je můžete ještě dotvarovat.
Krok 6: Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby na 180°C a pečte je 18 - 20 minut.
Krok 7: Po upečení nechte kuličky 5 minut chladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku a nechte je úplně vychladnout.
Krok 8: Koláčky se dělají pouze z mandlové mouky, ale pokud budete chtít, můžete přidat i část kokosové, jako já. Do těsta dále můžete přidat trochu skořice. Koláčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Zveřejněno 15. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4RG
Moje poznámka
Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4RG
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 1 hodinou
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 28 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 30 minutami
Uzený guláš
brtna před 53 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 13 hodinami
Suroviny:
mouka mandlová,
cukr,
kůra citronová,
šťáva citronová,
vejce,
mandle loupané
Komentáře (3)
Recept kopíruji z blogu a ten automaticky převádí nadpis na velká písmena. Už jsem to upravila. Ráno jsem spěchala, abych to stihla, než se vzbudí malej