Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

24 porcí Dietní recepty , Ostatní 2 názory

Suroviny

Suroviny na 24 ks:
150 g mandlové mouky (já dala 100 g mandlové mouky a 50 g kokosové mouky)
50 g březového cukru nebo jiného granulovaného sladidla
1 lžičku citronové kůry
1 lžičku citronové šťávy
1 velké vejce
24 celých loupaných mandlí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem váhu dorovnala.

  2. Jako další přisypte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu. Ze všech surovin vypracujte těsto.

  3. Těsto nechte v míse a zakryjte ji potravinovou folií. Mísu dejte do lednice na 1 až 2 hodiny.

  4. Vychlazené těsto si zvažte a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Samozřejmě to můžete dělat i od oka. Z každého kousku vytvarujte kuličku.

  5. Na každou kuličku jemně vtiskněte mandli. Kuličky mají tendenci praskat, ale ničemu to nevadí a případně je můžete ještě dotvarovat.

  6. Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby na 180°C a pečte je 18 - 20 minut.

  7. Po upečení nechte kuličky 5 minut chladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku a nechte je úplně vychladnout.

  8. Koláčky se dělají pouze z mandlové mouky, ale pokud budete chtít, můžete přidat i část kokosové, jako já. Do těsta dále můžete přidat trochu skořice. Koláčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    magdalenka: Děkuji :-8
    Recept kopíruji z blogu a ten automaticky převádí nadpis na velká písmena. Už jsem to upravila. Ráno jsem spěchala, abych to stihla, než se vzbudí malej :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Recept pekný, ale prečo tie veľké písmená v názve? Evokuje to krik...:-8

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo