Likérové špičky 2
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Při troše trpělivosti si je vyrobíte i sami doma. Recept si můžete sami upravit na menší množství a místo sójové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 11,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čokoládové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Při troše trpělivosti si je vyrobíte i sami doma. Recept si můžete sami upravit na menší množství a místo sójové…
Lahodný máslový krém, uvnitř vaječný likér a na spodu vláčný piškot, to celé v čokoládové polevě. To jsou likérové špičky, které dodnes vévodí českým cukrárnám.…
Křehké linecké těsto, šťavnatá jablečná náplň a sladké rozinky vytvářejí koláč, který nikdy nezklame. Tradiční kombinace chutí potěší u nedělní kávy i při slavnostní…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první do nádoby vlijeme vlažnou vodu a přidáme rozpuštěné, ale vlahé máslo. Obě dvě mouky…
Recept na dvě varianty kynutého těsta, se žloutky a bez žloutků, ze kterého můžete připravit nejen záviny, ale i šneky, bábovky, nebo ovocné koláče. S těstem se snadno…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z…
Troubu předehřejeme na 160 stupňů (horkovzdušná). V míse smícháme obě mouky, přidáme kakao, cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu a promícháme. Přilijeme olej s vodou a…
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet…
Strouhaný kokos a spařené rozinky umeleme na masovém mlýnku. Potom je povaříme s kakaem, špetkou soli a malým množstvím vody na hustou kaši. Přidáme med, sójovou mouku,…
S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s jogurtem. Rostlinné varianty…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Vše dáme do mísy, dobře propracujeme, pečeme ve vymaštěné a vysypané formě.
Nakrájíme najemno anglickou slaninu, cibuli, žampiony a najemno nastrouháme celer.Dáme na pánev a dusíme do měkka.Mezitím si podélně na 3x nařízneme hřbet aby nám vznikl…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.Žloutky s cukrem utřeme do pěny a k nim přidáme sójovou mouku, prášek do pečiva, najemno nastrouhané jablko, ořechy a…
Vaječné žloutky s cukrem utřeme v míse do pěny, pomalu přidáváme citronovou šťávu a citronovou kůru, sníh ze čtyř bílků a nakonec vmícháme sójovou mouku. Poté celou směs…
I když se spojení kořenové zeleniny a bábovky může zdát zvláštní, určitě stojí za vyzkoušení. Bábovka je krásně vláčná a voňavá a jistě si na ní pochutná celá rodina.…
Voňavá a poctivá domácí vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole. Máme pro vás recept na veganskou verzi, kterou při použití správných surovin jistě hravě…