Hovězí dušené na víně a tymiánu

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

500 g hovězího masa
250 ml červeného suchého vína
50 g slaniny
5-6 větviček čerstvého tymiánu
1 červená kapie
l střední cibule
1 lžíce mouky
l lžíce másla
kostka hovězího bujonu (nemusí být)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou.

  2. Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní.
    Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 118 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí dušené na víně a tymiánu

  • maris maris(autor receptu)

    Eliza: Eli - já děkuji Tobě za vyzkoušení a za obrázky;-):-), jsem moc ráda, že vám chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, bod i pochvalu jsem poslala už dávno, teď ještě poděkování za recept a obrázek...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, opravdová krása :-p. Závidím tvým strávníkům, i když vím, že závist není žádná pěkná vlastnost...;-):-) No a ta fotka... možná ti ještě začnu závidět výtvarný talent... :-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Dušené hovězí mám moc rád, těch variant a kombinací ingrediencí je přehršel;-). Za tuto kombinaci posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ten modrý talíř je fakt něco. Musím se mrknout po něčem podobném:-)), ale jak píše Bibi, i podle surovin tohle musí být dobrůtka. Červené vínko, tymián, hmmm a ty knedlíčky, ach joooo!:-)):yes::yes: Plus, maris.;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    No to je ale nádhera!!! A ten modrý talíř tomu dává šmrnc. Jenom škoda, že u nás se hovězí nejí. Posílám ti alespoň bodíčka.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Maris, máš to moc pěkný na pohled a jistě to máš i dobrý podle surovin-paráda a máš ode mne boďana:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na tymiánu hovězí na víně hovězí maso na víně hovězí dušené hovězí na bílém víně hovězí játra na víně hovezi maso na bilem vine recepty hovězí maso na víně dušené hovězí kostky hovězí dušené maso hovězí maso na tymianu dušené hovězí maso na červeném víně hovězí na červeném víně dušené hovězí hovězí tymián hovezi kostky na cervenem vine hovezi kostky na tymianu hovězí na timiánu hovězí na víně recept dušené kuře na víně

Zapomněl/a jsem heslo