

Hovězí dušené na víně a tymiánu
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 250 ml červeného suchého vína
- 50 g slaniny
- 5-6 větviček čerstvého tymiánu
- 1 červená kapie
- l střední cibule
- 1 lžíce mouky
- l lžíce másla
- kostka hovězího bujonu (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou.
Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní.
Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí dušené na víně a tymiánu
-
Eliza: Eli - já děkuji Tobě za vyzkoušení a za obrázky
, jsem moc ráda, že vám chutnalo
-
Maris, bod i pochvalu jsem poslala už dávno, teď ještě poděkování za recept a obrázek...
-
Maris, opravdová krása
. Závidím tvým strávníkům, i když vím, že závist není žádná pěkná vlastnost...
No a ta fotka... možná ti ještě začnu závidět výtvarný talent...
-
Dušené hovězí mám moc rád, těch variant a kombinací ingrediencí je přehršel
. Za tuto kombinaci posílám pátý bodík.
-
Ten modrý talíř je fakt něco. Musím se mrknout po něčem podobném
, ale jak píše Bibi, i podle surovin tohle musí být dobrůtka. Červené vínko, tymián, hmmm a ty knedlíčky, ach joooo!
Plus, maris.
-
No to je ale nádhera!!! A ten modrý talíř tomu dává šmrnc. Jenom škoda, že u nás se hovězí nejí. Posílám ti alespoň bodíčka.
-
Maris, máš to moc pěkný na pohled a jistě to máš i dobrý podle surovin-paráda a máš ode mne boďana