Celerovo-čočková polévka s čubricou
Recept ještě nebyl hodnocenČočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Muffiny se staly hitem internetového pečení pro jejich snadnou přípravu a výbornou chuť. Existuje mnoho variant, jak si je připravit. Ideální je pokud se pečou v…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Guláš je u nás jedním z nejoblíbenějších pokrmů a variant na něj máme nespočet. Každý má rád to své, nicméně inspirovat se můžeme navzájem. V tomto receptu je variace na…
Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Tyto krásně tmavě fialové kuličky jsou plné vitaminu C a dalších antioxidantů. Pokud si je sami nasbíráme v lese, uděláme pro své…
Někdy se může stát, že najednou doma není žádný kousek čerstvého pečiva. S tím vám dokážeme pomoct. Během chvilky si můžete doma připravit tyto skvělé bulky, které mají…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Výborné nadýchané piškotové těsto pokladené oblíbeným ovocem a zalité krémem z tvarohu, másla a želatiny necháme vychladnout a poté podáváme. Tento skvělý moučník…
Dobrý recept na švestkový koláč je skutečným rodinným pokladem. Zde vám nabízíme variantu koláče z tvarohového těsta bohatě sypanou mákem na sladkých švestkách.
Maso naklepeme, lehce osolíme a opepříme.Potřeme ho prolisovaným česnekem a poklademe listy špenátu a rozdrobeným sýrem.Pevně zavineme a spíchneme párátkem.Závitky…
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Představte si chuť těch nejjemnějších máslových sušenek. Máte? A teď je spojte s lískooříškovou chutí Nutelly. Jestli se vám sbíhají sliny, tak vytáhněte máslo a pusťte…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Jistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Velikonočního beránka můžeme připravit mnoha různými způsoby. Vyzkoušejte tohoto nadýchaného ořechového beránka upečeného z piškotového těsta. Po upečení ho ozdobíte…
Hodně změklé máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem. Přimícháme parmazán a mouku. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. …
Tyto výborné řezy můžeme podávat například jako nedělní dezert. Jemné kakaové těsto polité vanilkovým pudinkem upečeme, po vychladnutí potřeme skvělým smetanovým krémem…
S pomocí moderních kuchyňských spotřebičů je příprava tohoto jednoduchého bezmasého pokrmu ještě lehčí a rychlejší, než při klasickém vaření. Úspora energie a minimum…