Mrkvová bábovka podle Eduarda

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1,5 hod 0 názorů

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1,5 hod 0 názorů

Suroviny

4 vejce
100 g cukru krystal
160 ml slunečnicového oleje
1/2 čajové lžičky skořice
citronová kůra z 1 citronu
muškátový oříšek - 3 "strouhnutí"
170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jedna, používal jsem i různé bezlepkové)
1 prášek do pečiva
2 hrsti vlašských ořechů
250 g jemně nastrouhané mrkve
ingredience na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Společně vyšleháme ve světlou pěnu vejce, cukr a olej.

  2. Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, citronovou kůru, muškátový oříšek, mouku, prášek do pečiva a vlašské ořechy.
    Jako poslední zamícháme nastrouhanou mrkev.

  3. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 40-50 min.

  4. Před podáváním lehce pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

instagram -> @vsechnojidlo

Komentáře k receptu Mrkvová bábovka podle Eduarda

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bábovka eduarda