Jahodovo-sněhové kostky

medanek Kuchařka: medanek

Moučníky , Ostatní 2 názory

Suroviny

210 g mouky pol.
100 g másla
75 g cukru
1 žloutek
¼ prášku do pečiva
Náplň:
500 g jahod
jahodový džem
Sníh:
4 bílky
90 g cukru
1 citronový cukr
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme.
    Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.

  2. Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by jsme dělali drobenku.
    Vysypeme do formy vyložené pečícím papírem, urovnáme a dnem nějaké skleničky lehce udusáme.
    Pečeme při 170 C° do růžova.

  3. Vychladlý korpus potřeme kvalitním jahodovým džemem, navršíme pokrájené jahody, sníh a dáme ještě péct, dokud sníh nezezlátne.

  4. Hotový necháme chvíli zchladnout a krájíme na kostky.

Poznámka

Je to chuťově výborná buchta, která se dá dělat s jakýmkoliv ovocem. Dělávám i s černým rybízem a borůvkami. Nikdy nezklame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 164 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo-sněhové kostky

Tématické fráze: sníh s jamem

Zapomněl/a jsem heslo