Řecké knedlíčky se skořicí

cathleen Kuchařka: cathleen

Mleté maso 3 názory

Suroviny

350 g mletého vepřového masa
300 g mletého skopového masa
160 g strouhanky
3 stroužky česneku
lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
špetka bílého pepře
mouka na obalení
olej a smažení
Omáčka:
500 g rajčat
150 ml bílého vína
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s utřeným česnekem, kořením a strouhankou, zvlhčenou vodou nebo vývarem.
    Mokrýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a usmažíme na rozpáleném oleji. Hotové je pak odložíme na papírové utěrce na teplé místo.

  2. Rajčata nařízneme, chvilku povaříme ve vroucí vodě, zchladíme ve vodě studené a oloupeme je. Nakrájíme je a na výpeku je podlité vínem podusíme. Ochutíme pepřem a dosolíme.
    Knedlíčky podáváme na podušených rajčatech, s rýží nebo opečenými brambory.

Poznámka

Z knihy "Knedlíky na tisíc způsobů".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecké knedlíčky se skořicí

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3tak to by unas vsem moc chutnalo,skopove mame moc radi a skorici dava manzel i do obycejnych karbenatek.Urcite vyzkousim:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka: :-D no, u nás to byl kousek odrostlého beránka. A trošku skořice k rajské u nás sedí vždycky;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Člověk by tu skořici viděl spíš ve štrůdlu a vida, tu je v mase. To musí být nevšední chuť. Jen ta "vovec" neni nic pro mě. Nahradím prasátkem :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: skoricove knedlicky recke knedlicky věnečky

Zapomněl/a jsem heslo