Roláda dvakrát banánová

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 1 hodina 12 porcí Moučníky , Záviny, rolády 0 názorů

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
5 lžic cukru krupice
2 lžíce horké vody
3 lžíce mouky (já Jizerku bezlepkovou)
2 lžíce ořechů mletých vlašských
1 ks banánového pudinku (já bez lepku)
1 špetka prášku do pečiva (já dr.Oetker)
Krém:
1 šlehačka 33%
1 vanilkový cukr
1 tvaroh
1 pomazánkové máslo
Ještě:
4 lžíce marmelády rybízové (nemusí být)
2 velkých zralých banánů
1 ks kokosové tyčinky Mauricius bezlepková z Lidlu (jako Margot)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vajíčky šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.

  2. Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink.
    Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200 °C.

  3. Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout.
    Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.

  4. Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme.
    Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.

Poznámka

Já pekla v bezlepkové verzi pro dceru, jinak dáme hladkou mouku a máme běžnou roládu.

Budete-li chtít tenčí těsto, dejte 4 vajíčka a o lžíci míň cukru a mouky.

Je lehoučká, nepřeslazená a povede se vám, dobrou chuť :-)

Banánový pudink jí dává lehkost a chuť navíc :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda dvakrát banánová

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: roláda s banánem bezlepková roláda bez mouky

Zapomněl/a jsem heslo