Králičí vývar z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…
Cibuli drobně pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky.Na sádle osmahneme cibuli s mrkví a moukou, pak zalijeme 1-1,5 l vody. Přidáme brambory,…
Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu…
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá. Přidejte česnek a…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Žemle namočíme do vody, silno vyžmýkame, zmiešame s naškriabanou (pomletou)pečienkou, pridáme cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno a osmažili na oleji. Osolíme,…
Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Cibuli nakrájíme na jemno, celer a mrkev nastrouháme na nudličky. Vše dáme do kastrolku na máslo a podusíme do měkka. Musíme vydusit veškerou šťávu ze zeleniny.…
Z cukety nakrájíme špalíky, cca 0,5 x 0,5 x 4 cm a vložíme na cca 3 min. do vroucí vody a pak scedíme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme podobně jako cuketu,…
Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do zeleninového vývaru , kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 min. (maso…
Králíka si naporcujeme, opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Porce bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka sádlem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto…
Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou - cca pul litru. Zeleninu…
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na…
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso a nasekaný…
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme (pokud chceme, můžeme i najemno). Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme nebo…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Těstoviny dáme do vroucí vody a necháme vařit. Mezitím si rozehřejeme pánev, dáme na pánev uzeninu a necháme osmažit do zlatova. K uzenině přidáme uvařené těstoviny,…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Brambory oloupeme, dame do hrnce a zalijeme vodou, aby byli ponorene. Nechame prejit varem, vodu slijeme a brambory pokrajime na stejne tluste platky. Mezitim si na…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…