Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: doba i s vařením jazyka 3 hodiny cca 3 porce omáčky Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

1 uzený hovězí jazyk
vše co patří do běžného vývaru
Ohnivá omáčka:
2 PL olivového oleje
1/2 střední cibule
1 malý rajský protlak
4 chilli papričky (je na vás kolik)
3 lžičky wasabi
1 PL vinného octa
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 dcl smetany
1,5 dcl vývaru z jazyka
petrželová nať
1/2 kapie
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:

  2. Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme postupně na jemno nakrájenou kapii, chilli papričky, utřený česnek, wasabi a rajský protlak a mírně orestujeme.

  3. Přidáme vývar, vinný ocet a mírně zredukujeme, přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželovou nať a dochutíme. Pokud je potřeba, zahustíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 235 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

  • radiator radiator(moderátorka)

    Pálivá bašta nejen ;-):yes:pro mužský

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    casino: Já ho po uvaření rozřezal na špalky, to už je jedno odkud se loupe a dle mého ještě lépe. Další rady které se nenajdou v receptu budou dozajista zde v komentářích a to i začátečník najde.

    Odpovědět

  • casino casino

    No a pro začátečníky by možná bylo užitečné doplnit, že jazyk se nejlépe loupe od kořene ke špičce:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Už mne trochu znáš a určitě vidíš, jak se tady chlamu u té třetí fotky!!:-D... Mám ráda pikantní jídlo, kde je čili, kupa česneku a podobně. Ale wasabi i chilli papričky, tož to bych asi plivala plameny!!. Super, Jirko :-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já mám poslední dobou ráda pálivé, ale tohle je přímo ďábelské, to bych asi nedala;-):-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásné...:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Chtěla jsem doplnit komentář a zmizel 8-(
    K receptu: Pro začátečníky by možná bylo užitečné doplnit, že jazyk se nejlépe loupe ještě zahorka. Recept zní velmi lákavě

    Odpovědět

Tématické fráze: vařený hovězí jazyk recepty úžený hovězí jazyk vařený uzený jazyk vařený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty uzený hovězí jazyk recept vařený hovězí jazyk recept recept na uzený hovězí jazyk hovězí jazyk hovězí jazyk recept hovězí jazyk recepty recepty na hovězí jazyk recept na uzeny jazyk uzený hovězí jazyk s pikantní omáčkou recepty na uzený hovězí jazyk uzeny jazyk hovezi jazyk vařený hovězí uzený jazyk hovězí jazyk s omáčkou hovězí omáčka

Zapomněl/a jsem heslo