Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Recept ještě nebyl hodnocenKuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne.Medzitym dame do…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Pokud máme přebytek uvařených fazolí, můžeme z nich připravit tyto báječné placičky. K přípravě si vystačíme se surovinami, které máme běžně doma. Ze směsi tvoříme…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Mleté maso můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například tyto šťavnaté bochánky zabalené do anglické slaniny. Podáváme je s pečenými hranolky z kořenové…
Musaka pochází z oblasti Balkánu. Jedná se o tradiční zapékaný pokrm, který se skládá z mletého masa a zeleniny. Pro každou oblast je typická jiná zelenina a koření.…
Tento pokrm spojuje jemnou chuť halibuta s pestrou směsí teplé zeleniny. Ideální pro milovníky mořských ryb a zdravého stravování, tento recept je snadný na přípravu a…
Osvěžující okurkovo-paprikový salát s kozím sýrem zpestří každé vaše grilování, ale hodí se i samostatně jako lehká večeře. Máta a petržel v kombinaci s citronovou…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Žampiony z trouby jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který vyniká svou šťavnatostí a bohatou chutí. Pečené žampiony ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělou…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…
Pokud máte rádi husté a syté polévky, tahle je přesně pro vás. Farmářská minestrone je plná zeleniny, fazolí a těstovin. Je skvěle ochucená a s kouskem pečiva skvěle…
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu…
Sváteční panenka v bylinkové krustě je lahodné a šťavnaté maso ochucené směsí petrželky, česneku, strouhanky a pepře. Úhledné nakrájená a doplněná rajčatovou směsí s…
Křupavý a rychlý salát z pekingského zelí je ideálním přísunem vitamínů v zimním období. Zelí, celer a mrkev jsou snadno dostupnou zeleninou i mimo sezónu, stačí jen…
Jednohubky vhodné nejen pro romantický večer si připravíte velmi snadno a rychle. Niva je typická svou výraznou chutí, která je v pomazánce zjemněna tvarohem a majonézou…
Jednoduchou, rychlou a sytou polévku plnou pěkně barevné zeleniny podáváme posypanou čerstvými voňavými bylinkami. K zahuštění postačí ovesné vločky, nepřidáváme do ní…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Falafel – křupavé cizrnové krokety podávané s bylinkovým dresinkem a kuskusem, vás alespoň na okamžik přenesou do zemí Blízkého východu. Příprava klíčené cizrny je sice…
Patříte mezi milovníky krémových polévek? Tak je tento recept pro vás jak stvořený. Výborná jarní zeleninová polévka není nijak složitá na přípravu a opravdu spolehlivě…
Žampiony jsou skvělou surovinou, ze které připravíme mnoho lahodných pokrmů. Snadnou úpravou je také orestování na másle, se šalotkou a česnekem. Zajímavou chuť jim pak…