Salát z červeného zelí a květáku
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu i ovoce omyjeme a necháme oschnout. Nakrájíme nebo nasekáme na tenké nudličky zelí, dáme do mísy, osolíme a necháme stát než připravíme ostatní.Květák…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu i ovoce omyjeme a necháme oschnout. Nakrájíme nebo nasekáme na tenké nudličky zelí, dáme do mísy, osolíme a necháme stát než připravíme ostatní.Květák…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Vložíme narezané huby, okoreníme, osolíme a 5 min podusíme.Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme, kým…
Halušky uvařte podle návodu - prášek rozmíchejte ve vodě a vařte 1 minutu, zpěňte na oleji cibulku, přidejte trochu muškátového oříšku, smetanu a okořeňte.Přidejte…
Maslo vymiešame so žĺtkom, trochou soli a petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájané rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Nakoniec pridáme strúhanku a sneh z bielka. Všetko…
Kuracie prsíčka okoreníme a osolíme z oboch strán.Zmiešame olej, med, sezam a prelisovaný cesnak a potrieme mäso z jednej strany.Na oleji opečieme mäso z oboch strán,…
Uhorky, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme uvarenú sóju, sekanú vňať, jemne strúhaný chren, nadrobno nakrájanú cibuľu a premiešame.Olej premiešame s…
Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubší nudličky.Dáme chvíli povařit do vývaru nebo osolené vody. Pak přidáme mléko a když vše znovu zavaří, tak v polévce…
Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s…
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme malé hlavičky žampionů. Větší hlavičky překrojíme na polovinu. Nikdy neloupeme.Na závěr přidáme víno, osolíme, opepříme. Šťava musí…
Žampióny očistíme, oddělíme nožičky, které pokrájíme na drobnější kousky. Hlavičky opatrně vydlabeme lžičkou.Cibuli nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme do zlatova.…
Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme nakrájané huby a na väčšie kusy narezané paradajky. Osolíme, okoreníme…
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Jemnému, bílému masu krevet svědčí rychlá příprava a jednoduché dochucení. Ochutnejte je připravené na másle, ovoněné česnekem, zázvorem a trochou petrželové natě.…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
Bramborová kaše může být "majstrštyk", když ji ale umíte vymazlit. Zkuste to třeba podle šéfkuchaře Radka Kašpárka. Připravená kaše bude vonět a chutnat po škvařeném…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…