Řecké fašírky v citrónové omáčce

vybusna Kuchařka: vybusna

4 az 5 porcii Mleté maso 13 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
1 velká cibule
4 větší stroužky česneku
1 vejce
3 polévkové lžíce sladké smetany
petrželová nať
tymián - větvičky
5 lístků šalvěje
majoránka
1 čajová lžička pálivé mleté papriky
1 čajová lžička sladké mleté papriky
1 kávová lžička kmínu
1 kávová lžička mletého pepře
1 čajová lžička soli
hladká mouka na obalení
olej na pečení
Na omáčku:
200 ml masového vývaru
250 ml sladké smetany
1 čajová lžička hladké mouky
2 žloutky
šťávu z 1/2 citronu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Miesane maso kupujem pol na pol bravcove a hovadzie. Idealne by samozrejme bolo, keby bravcove bolo nahradene jahnacim. Neviem ako u Vas, ale u nas by sa to nezjedlo, tak robim takto. Mam velke stastie, ze cerstve bylinky v Mnichove predavaju v kazdom obchode, takze pouzivam tie. Vy ich mozete samozrejme nahradit susenymi. Mozete pridat aj oregano, ale mne oregano nechuti, tak som ho vynechala.

  2. Cibulu nasekame na drobno, cesnak prelisujeme. Z tymianovych a majorankovych vetviciek pouzijem len listky a tiez nasekam.

  3. Maso vymiesame s vajcom, bylinkami, koreninami, smotanou, cibulou a cesnakom. Miesame dovtedy, kym sa nam masa uplne nespoji do 1 kompaktnej hmoty.

  4. Vlhkymi rukami tvorime fasirky. Fasirky velmi zlahka obalime v hladkej muke. Na panvici rozohrejeme olej. Fasirky opecieme na jednej strane cca 5 minut, otocime, stisime trosku zdroj tepla a opekame 10 minut.

  5. K opecenym fasirkam vlejeme masovy vyvar. Privedieme do varu, stisime zdroj tepla a dusime pod pokrievkou cca 30 minut.

  6. Fasirky odlozime na teple miesto, tekutinu prelejeme do rajnice a nechame varit. V smotane rozslahame zltky a muku. Vypekovu polievku neustale slahame a prilievame do nej smotanu. Varime kym nezacne omacka hustnut. Nakoniec do nej zaslahame citronovu stavu.

  7. Uvarime cestovinovu ryzu podla navodu na obale. Omacku som uz nedochucovala a preliala som nou fasirky.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2067

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Řecké fašírky v citrónové omáčce

  • ladoprasek ladoprasek

    Výborný recept ďakujem :-K
    Po pridaní citronovej šťavy do omáčky mi ostala trochu hrudkovitá ale ponorný mixér to napravil ;-):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    zdenka: k citronovej omacke americke, alebo opekane zemiaky??????? :-O Ale moja dcera je taka ista.....zalezi od toho kto aku prilohu preferuje, proti individualnym poziadavkam sa namietat neda.....

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    k tomu bych dala jako prilohu opekane brambory nebo americke brambory.
    :-*

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj to vypadá velmi jedle:yes::-D vlastně jako vždy;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    ano, ano, ano:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mleté maso se u nás těší oblibě, dávám do oblíbených a vyzkouším. +7. bodík :-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: :-)) já jsem to našla, ale je dobře, že to potvrdila rodilá mluvčí;-):-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    rebeka: Naďka rajnica = rendlík :-D;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    rebeka: recept se mi taky moc líbí:-p:yes::yes:
    myslím, že rajnica je rendlík, kastrůlek;-):-)
    http://merkur-senec.sk/tescoma-panvice/805-rajnica...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    čo také je rajnica:-O:-?:-D:-D:-D
    recept se mi velmi zamlouvá, brzy asi realizuju;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Milenko,určitě je to dobrota:-p:-p:-p,ukládám a posílám bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Nádherné foto:-*:-* a fašírky budou velmi chutné:-p

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    moc hezky recept

    Odpovědět

Tématické fráze: řecká citronová omáčka fasirka v muke hovadzie fasirky řecká omáčka recke omacky fasirky kureci fasirky

Zapomněl/a jsem heslo