Pecena zelenina

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 40 minut Přílohy 1 názor

Suroviny

3 brambory
1 mrkev
1/5 celeru
1 petržel
1 cibule
1 česnek
1 citron
sladká paprika
paliva paprika
mletý kmín
sůl
1 lžíce jablečného octa
cukr cca lžička
olej nebo sadlo
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájet na plátky, cibuli na klínky, česnek jen vyloupat stroužky, vše posypat kořením, soli a cukrem a zakápnout octem.

  2. Položit na pečicí papír a navrch dát pár koleček citronu.

  3. Pokapat olejem či sádlem a péct cca půl hodiny na větší výkon. Výborně jako příloha ke grilovanému masu.

Poznámka

Posledni dobou do jidel pouzivam jablecny, ci ryzovy ocet. Nejen, ze je zdravy, ale spolu se soli a cukrem vytvari smakojzni chut jidla, jako by sestou chut.

Je dobre ho pridavat do vyvaru, kde se vari kosti. Jeste pred varem, asi tak 2 polevkove lzice, protoze ma schopnost z kosti vytahnout co nejvetsi mnozstvi zelatiny. Vubec neovlyvni chut polevky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pecena zelenina

  • zuzun zuzun

    Sesta chut umami? Ta je ted "v mode". Vyzkousim, ryzovy ocet mam. Zeleninka v troube je vzdycky skvela:-K:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pecena zelenina zeleninové recepty pečená zelenina na topinky zelenina jako přiloha recept zelenina jako přiloha recept