Salát z červeného zelí se sušenými švestkami

Saláty Doba přípravy: 20 min + odležení 1 názor

Saláty Doba přípravy: 20 min + odležení 1 názor

Suroviny

700 g červeného zelí
100 g sušených švestek
1 lžíce cukru
1 lžička skořice
1 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
pepř
saturejka
2 lžíce medu
100 g lískových oříšků
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame.

  2. Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový ocot a 2-3 lyžice vody a privedieme k varu. Ihneď odstavíme. Primiešame med, necháme ho dobre roztopiť a počkáme, kým slivky vychladnú. Potom k nim pridáme lístočky saturejky, korenie a olej.

  3. Slivky vmiešame do kapusty, podľa chuti dosolíme a necháme cca 2-3 hod v chladničke odstáť.

  4. Na tanieri posypeme šalát sekanými lieskovcami.
    Podávame ako ľahkú večeru s celozrnným pečivom či chlebom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy, mierne upravený.

Komentáře k receptu Salát z červeného zelí se sušenými švestkami