Fazolový závin
Recept ještě nebyl hodnocenPripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Kapustu premiešame so soľou a korením a necháme 30 min postáť. Občas premiešame.Potom pridáme na rezance nakrájanú papriku, na kocky narezané paradajky a semená.Prísady…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a vhodíme tam zeleninu. Restujeme cca 6 minut. Zalijeme vývarem (nejlépe…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.Když je maso namarinované,…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít koření mleté, aby…
Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. V…
Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme…
Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8-(příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme…
Do pečky dáme suroviny tak, jak jsou napsané v surovinách a zapneme na těsto, pak vyndáme na pomoučněný vál, ještě trochu prohněteme rukou, dáme do tvaru pecnu, který…
Do 150 ml vody přidáme na jemno nakrájenou cibuli a všechny ostatní suroviny. Promícháme a vložíme sýr "Handkäse" tak, aby byl celý ponořený v nálevu.Necháme marinovat 3…
Do pečky dáme suroviny tak, jak jsou napsané v surovinách a zapneme na těsto, pak vyndáme na pomoučněný vál, ještě trochu prohněteme rukou, dáme do tvaru pecnu, který…
Vyšleháme bílky s cukrem.Až jsou hodně husté, poté přidáme lžičku octu. Stříkáme na plech, zdobíme podle libosti.Sušíme na 90 st. C.
Řepu povaříme do poloměkka.Nastrouháme zelí, přidáme přísady a promícháme. Necháme odležet 24 hod.Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 min.
Zapneme troubu na 170°C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem nebo podložkou (papír lehce pomažeme olejem, jde pak lépe stáhnout).Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky…
Filety nakrájame na kúsky vhodné na napichovanie. Klobásu a cibuľu narežeme na kolieska.Prísady na marinádu premiešame a naložíme do nej kúsky sumčeka, cibuľu a klobásu.…
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den vodu vyměníme, přidáme bobkový list a koření, nesolíme. Vaříme téměř do měkka.Hlívu nakrájíme na kousky a přidáme k…
Vše na těsto smíchat dohromady a nalít na plech. Plech vymazat nebo použít pečící papír. Já peču na 180°C cca 20 minut.Poleva: cukr s vodou uvařit a poté přidat máslo a…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče…
Vše dáme do hrnce a společně vaříme. Necháme vychladnout a přidáme ½ kelímku hořčice a 1 dl octa.Potom vše rozmixujeme, nalijeme do skleniček a sterilizujeme 15-20 minut…
Omyté čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky, které ještě rozkrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme podélně rozkrojíme, vyřízneme tvrdou část od stopky a nakrájíme na…
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Cibuľu aj s vňaťou nakrájame na kolieska a rozoberieme ich. Dáme do misky.Všetky suroviny na nálev, okrem oleja, necháme prejsť varom a vychladnúť. Potom vmiešame k…
Fazolové lusky na zimu: Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a…