Hrnečkový anýzový chleba

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 120 minut s kynutím veka, nebo pecen Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

1,75 hrnku vlažné vody dolijeme (aby byly 2 hrnky)
1/4 hrnkem mléka
1 lžíce octa
1 lžička cukru
2 lžičky soli
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek žitné celozrnné mouky
1 hrnek pšeničné hladké chlebové mouky
1 lžíce kmínu
2 lžíce anýzu
1 kostka droždí
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout.

  2. Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.

Poznámka

Chlebík je dost dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hrnečkový anýzový chleba

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Hani, to určitě, v pekárně ho upečeš v pohodě-ať chutná, u nás už je půlka fuč;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibi a co kdybych ho v té pekárně rovnou upekla, dala bych třeba klasik, to by snad šlo ne? +

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá hezky.:yes::yes: Já používám do chlebové koření (z DM drogerie) a jeho součástí je i anýz.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Cathleen, těsto nebylo až tak moc tuhé. Nejdřív jsem chleba chtěla péct na plech, ale rozlézalo se, tak jsem zvolila Římský hrnec. Možná by ti dobře držel, kdyby jsi přidala nějakou mouku a nebo ho pekla v menším pekáči. Je ale fakt dobrej a vóóóní:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bibi, chlebík máš hezký:-):yes::yes: Jen se chci zeptat, jakou má těsto konzistenci? Dala by se z něj uhníst koule tak, aby držela tvar? (U toho hrníčkového dávkování to neumím dost dobře odhadnout a římský hrnec na upečení chleba nemám - pekla bych ho na plechu.)
    A u té chlebové mouky bys měla dopsat jestli je pšeničná nebo žitná - v tom je velký rozdíl;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Bibinko,to musí být vůně po celém domečku:-p:-p:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Krásný chlebík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    Vypadá jak malovaný :-p:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko vypadá úžasně.:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hrníčkový chleba hrníčkový chléb hrníčkový domácí chleba hrníčkový recept na chleba anýzový chlebíček hrníčkový recept na chleba anýzový hrnečkový domácí chléb hrníčkový domácí chléb malovaný hrnek domaci hrníčkovy chleb žitný anýzový chléb recept chléb hrníčkový hrnickovy recept na chleb hrníčkoví chleba recept na hrníčkový chléb hrneckovy chleba z domaci pekarny trdelník z celozrnné mouky chleba do hrnku zakladni recept chleb hrneckovy

Zapomněl/a jsem heslo