

Hrnečkový anýzový chleba
Suroviny veka, nebo pecen
- 1,75 hrnku vlažné vody dolijeme (aby byly 2 hrnky)
- 1/4 hrnkem mléka
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek žitné celozrnné mouky
- 1 hrnek pšeničné hladké chlebové mouky
- 1 lžíce kmínu
- 2 lžíce anýzu
- 1 kostka droždí
Postup přípravy receptu
Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout.
Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.
Poznámka od kuchařky
Chlebík je dost dobrý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrnečkový anýzový chleba
-
Hani, to určitě, v pekárně ho upečeš v pohodě-ať chutná, u nás už je půlka fuč
-
Bibi a co kdybych ho v té pekárně rovnou upekla, dala bych třeba klasik, to by snad šlo ne? +
-
Vypadá hezky.
Já používám do chlebové koření (z DM drogerie) a jeho součástí je i anýz.
-
Cathleen, těsto nebylo až tak moc tuhé. Nejdřív jsem chleba chtěla péct na plech, ale rozlézalo se, tak jsem zvolila Římský hrnec. Možná by ti dobře držel, kdyby jsi přidala nějakou mouku a nebo ho pekla v menším pekáči. Je ale fakt dobrej a vóóóní
-
Bibi, chlebík máš hezký
Jen se chci zeptat, jakou má těsto konzistenci? Dala by se z něj uhníst koule tak, aby držela tvar? (U toho hrníčkového dávkování to neumím dost dobře odhadnout a římský hrnec na upečení chleba nemám - pekla bych ho na plechu.)
A u té chlebové mouky bys měla dopsat jestli je pšeničná nebo žitná - v tom je velký rozdíl -
Bibinko,to musí být vůně po celém domečku
+6
-
Krásný chlebík
-
-
Vypadá jak malovaný
-
Bibinko vypadá úžasně.