Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocet - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dobrá křupavá čalamáda

Dobrá křupavá čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechnu očištěnou zeleninu, nakrájenou podle návodu, mimo česneku, promícháme ve velké míse a vložíme do vypařených šroubovacích sklenic (viz obrázek). Do každé velké…

janky3

80 min

Mildovy okurky

Mildovy okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

umytá sklenice , dám na spodek kolečko cibule, dále se naplní dle popisu a kápnu 4 kapky macerátuzaskládám doplna okurkama, následně zaliji octem a nakonec celou…

Zeleninový  kečup - hořčice

Zeleninový kečup - hořčice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěnou zeleninu umeleme na masovém strojku, provaříme společně nejméně 20 minut, často mícháme. Přidáme hořčici, koření, ocet, sůl i cukr a ještě chvíli vaříme.…

Pokus o žitné pečivo

Pokus o žitné pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …

Alexiss

90 min

Paprikovo-houbový salát na zimu

Paprikovo-houbový salát na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm…

Pikantní salát z mladé cukety

Pikantní salát z mladé cukety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Cuketu podélně nastrouháme (nejlépe škrabkou na brambory), posypeme solí a necháme odpočinout.Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a vše svaříme po dobu 5…

Teplý salát se sýrem

Teplý salát se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninu nakrájíme na kousky. Sýry nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kousky. Je to lepší než plátky, sýr se dostane všude.Na zálivku svaříme vodu s octem a…

Houby mléčně kvašené

Houby mléčně kvašené

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…

Řepačka se smetanou

Řepačka se smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme).Když jsou brambory už skoro uvařené,…

1 95 96 97 98 99 100

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více