Kuřecí steak a salát s portobellem
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme bramborami: nakrájíme je na hrubší plátky, osolíme vodu, přidáme kmín a uvaříme je do poloměkka. Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme bramborami: nakrájíme je na hrubší plátky, osolíme vodu, přidáme kmín a uvaříme je do poloměkka. Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme…
Mrkev, petržel, celer si očistíme a nastrouháme nahrubo. Očistěný pórek nakrájíme na kolečka. Na oleji si orestujeme zeleninu, přidáme sýr, jáhly, sůl, pepř, zalijeme…
Špagety si uvaříme do měkka a mezitím si vydlabeme a nastrouháme dýni. Na olivovém oleji ji osmahneme a až nám zhnědne, přidáme nakrájený česnek na plátky. Odstavíme z…
Játra zbavíme šlach a sádla, nakrájíme na širší plátky či nudle. Cibuli nakrájenou na půlkolečka vložíme na rozehřátý omastek a mícháme, aby se rovnoměrně opékala. Po…
Brambory uvaříme v mléce ochuceném sušeným česnekem a solí. Pak je slijeme (z mléka pak můžeme udělat například česnekovou krémovou polévku). Na pánvi opečeme slaninu,…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek také na malé kostičky, řapíkatý celer a mrkev na půlkolečka. Čočku předem namočíme a necháme odstát.Na oleji orestujeme cibuli, až…
Z hladké mouky, soli, kvásku a oleje uděláme těsto, které nebude lepit. Necháme jej 20-30 minut vykynout na teplém místě. Těsto si rozdělíme na dva díly (= 2 pizzy).…
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.(nenechávám vzejít kvásek,hned přidám ostatní suroviny). Sýr a celer…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
1-Cerstveho pstruha som ocistil z vnutra vyumyval a vysusil .Oskrabal supiny a ostrymi kuchynskymi noznicami pristrihol chvost a plutvy ( aby nam to neskvrcalo pod…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a oliv.olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby…
Kapra vykucháme a zbavíme šupin. Rozporcujeme a pečlivě ho omyjeme pod tekoucí vodou,, poté osušíme.Kapra obalíme v hladké mouce a sezamu. Na pánev kápneme trošku…
Rybí filety posolíme a posypeme kmínem. Na rozehřátém oleji opečeme, tak 2 až 3 minuty z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou (zakryjeme, abychom udrželi teplé)…
Kapustu premiešame so soľou a korením a necháme 30 min postáť. Občas premiešame.Potom pridáme na rezance nakrájanú papriku, na kocky narezané paradajky a semená.Prísady…
V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.…
Fazolky umyjeme a odřízneme jim konce. Dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 10 minut na skus. Na omáčku nakrájíme cibuli, česnek a papriku na kousky.Na oleji zpěníme…
Jetel, pampeliškové listy, šťovík a rajče nakrájíme. Přidáme polníček a celé sedmikrásky.Osladíme, přidáme balzamikový ocet a pomerančový olivový olej. Dobře promícháme.
Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky. Kapra pečeme…
Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme…
Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Cibule nakrájíme nadrobno a na kostičky nakrájíme i několik nakládaných okurek.Vše promícháme a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!
Holka u plotny radí: Tak trochu jiná chlebová polévka? Toskánská ribollita je plná zeleniny a voní sýrem