Veselé rizoto ze slepice a zeleniny

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

1 menší slepice
600 g rýže
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
½ celeru
½ hrnku zmražené hrášku
špetka kurkumy
1 lahůdková cibulka
sůl
pepř
3 PL olivového oleje
petrželka
slepičí vývar
tvrdý sýr
Na ozdobu :
kyselá okurka, červená řepa, cibule
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).

  2. Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.
    Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
    Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky.

  3. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené.

  4. Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.

Poznámka

Snad to nevadí, kdo si hraje, nezlobí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Veselé rizoto ze slepice a zeleniny

Tématické fráze: rizoto ze slepice slepičí rizoto slepice na zelenině rizoto se slepici rizeto ze slepice rizoto slepiči slepičíí rizoto risoto ze slepice maso z uvařené slepice ryzeto ze slepice slepice na zeleninu rizoto z uvařené pro slepice rizoto slepice slepičí rizoto recept slepice na maso slepice recepty rizoto maso ze slepice rizoto slepice recepty slepice recepty rizoto slepičí rizoto