Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

24. 4. 2014 18:18

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie4 369 kJ / 1 044 kcal
Bílkoviny39,15 g
Tuky64,84 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,61 g
Sacharidy73,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Vondy95

7. 8. 2016 17:26

Paul Sulc: Vaše problémy bych opravdu chtěla mít ;-) Autorovi: Recept si ukládám a děkuji za něj :-)

Paul Sulc

27. 4. 2014 19:33

Miquel: Ja se tak uz 40 let jmenuji. Ziji v USA , anglicismy v cestine zasadne nepouzivam, existuje -li ceske slovo. Nepotrebuji ukazovat, jak jsem "mezinarodni".

Jitkas

27. 4. 2014 12:03

Osobne bych to tez nazvala "noky", autor pouzil hrubou mouku, ktera se na bramborove "gnocchi"(italske) nepouziva. Bud hladka a nebo semola(mouka z tvrde psenice).
Co se tyce vyrazu "prosciutto", tez by bylo dobre upresnit jake. Prociutto v italstine znamena "jen" sunka(obecne). Tim padem neni jasne zda syrova ci varena, tedy zda crudo ci cotto.
Slovo gnocchi se v italstine vyslovuje skoro stejne jako v cestine - NOKY, tedy italske GN = ceske N s hackem.
Miquel, to jen tak na vysvetleni, je mi jasne, ze autor pouzil prosciutto crudo.
Dodam, moc hezky recept!

Miquel

27. 4. 2014 08:29

Paul Sulc: úplně zbytečný a absurdní (nesmyslný) komentář, asi jako tento můj, ale nedá mi to nereagovat. Někdo kdo si stěžuje na používání cizojazyčných názvů a podepíše se jako Paul, mi přijde opravdu vtipné. Jen tak mimochodem slovo prosciutto vám v receptu nevadí?

Paul Sulc

27. 4. 2014 04:06

Nestacilo by pouzit starodavny cesky vyraz NOKY ?
Je snad s cestinou neco spatneho, ze se zavadeji anglicismy a jine cizojazycne nazvy tam, kde existuji uz davno ceske? Ale takto to vypada, ze jsme ''mezinarodni,''[:-//:-// ze?

Jana Pá

25. 4. 2014 11:46

:yes:, ale nevidím šalvěj :-?,no, nic, receptu dávám :yes:

hanes24

25. 4. 2014 08:13

Poslední dobou málo používám šalvěj, protože mně vyhynula, ale sušené mám ještě hodně, tak zkusíme suchou:-)):-)):yes:

JanaDorazinova

24. 4. 2014 22:31

Hmm, tak to vypadá hodně dobře:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí gnochi gnocchi se salveji jak se vyslovuje gnocchi gnochi se šalvějí recept na domácí gnochi recepty se salveji jak se vyslovuje gnocchi? špagety s prosciuttem domaci gnotchi gnochi domaci gnocchi cesky gnocchi s proschutem špagety se šalvějí recepty na jídla se šalvějí gnotchi co vyjadruje vyraz gnochi gnochi prosciutto jak se vyslouje gnocchi gnochi šalvěj gnocchi z brambor

Suroviny: brambory, mouka hrubá, vejce, prosciutto, šalvěj, olej olivový, rajče cherry, parmazán

TopRecepty.cz

Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNGP