Zlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy

Suroviny

800 g ryby Zlatý pstruh
kerblík
petrželka
kopr
hrubá sůl
pepř
celý kmín
olivový olej
100 g Parmské šunky nebo zauzené slaniny
šťáva z 1 citronu
zelenina na špízy podle každého:
cuketa
cherry rajčátka
cibule
paprika
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou rybu dobře vymyjeme, osušíme, osolíme hrubou solí, opepříme a pokapame citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a dáme do chladu nejlépe do druhého dne (můžeme ho dát do chladu i třeba jen na jednu - dvě hodiny).

  2. Druhý den do bříška pstruha vložíme pokrájené kousky parmské šunky, zasypeme okapanými a nasekanými bylinkami.

  3. Na rybce uděláme pár zářezů, (můžeme do nich vložit plátky másla), posypeme kmínem, malinko sypneme i hrubou solí, vložíme na grilovací tácky a grilujeme 6 minut z každé strany pěkně dozlatova.

  4. Špízy se zeleninou vložíme na grilovací tácek vedle pstruhů a grilujeme společně s rybkou. Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře k receptu Zlatý pstruh na bylinkách se zeleninovými špízy

Tématické fráze: recept pstruh na bylinkách grilujeme pstruha pstruhové špízy druhy pstruhů pstruh na bylinkach jak grilujeme pstruha bylinky pod pstruha pstruh bylinky recept recept na zlatého pstruha pstruh na bylinkách recept recept na pstruha pstruh s parmskou sunkou jak udělat pstruh na bylinkách pstruh zlatý ryba recepty pstruh na bylinkách pstruh bylinky recept na pstruha s bylinky pstruh nilský ůprava pstruhová pomazánka pstruh recept