Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olej olivový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Řecké krevety saganaki

Řecké krevety saganaki

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají.…

marcik

55 min

Zeleninový salát z pekingského zelí

Zeleninový salát z pekingského zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…

RubyRom

30 min

Barevný salát

Barevný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky.V misce promícháme s olejem a citronovou šťávou.Jogurt ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami.Salát můžeme celý promíchat…

mika59

20 min

Cizrnovo-olivová pomazánka

Cizrnovo-olivová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninová pomazánka, která nás svou chutí přenese na slunné pobřeží. Cizrna, olivy a česnek se dokonale spojí v hladké konzistenci. Pomazánku můžete podávat jako dip k…

aadulka

10 min

Pražená cizrna

Pražená cizrna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…

aisha

35 min

Špenátové  špecle

Špenátové špecle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Špenátové špecle jsou výborná příloha například k uzenému masu nebo je lze podávat i jako hlavní chod. Připravíme je ze špenátového pyré, vejce, oleje a mouky. Podáváme…

Směs pečená v alobalu

Směs pečená v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…

Rychlá boloňská omáčka

Rychlá boloňská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…

agatha_001

30 min

Focaccia podle Romana Pauluse

Focaccia podle Romana Pauluse

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení…

RubyRom

60 min

Marinované kuřecí stehno

Marinované kuřecí stehno

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Šťavnatá kuřecí stehna, marinovaná v dobře ochucené marinádě, upečeme a podáváme se šťouchanými bramborami a smaženou cibulkou podlité výpekem. Tento jednoduchý oběd si…

RubyRom

95 min

Minestrone

Minestrone

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou můžeme obměňovat podle toho, jakou zeleninu máme doma. Do polévky přidáme i fazole a makarony, díky tomu dobře zasytí a…

poslirecept

75 min

Nakládané pečené kapie

Nakládané pečené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…

Pomazánka z lilků

Pomazánka z lilků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Lilková pomazánka se skvěle hodí na oslavy i na běžnou večeři. Připravíme ji z pečeného lilku, který restujeme společně s cibulí, rajčaty a česnekem. Pomazánku můžeme…

poslirecept

70 min

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud máte chuť na lehké a zdravé jídlo, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Lahodného pečeného pstruha podáváme s pestrou letní zeleninou opečenou na pánvi a…

poslirecept

40 min

Grilované marinované žampiony

Grilované marinované žampiony

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…

1974andrea

20 min

1 46 47 48 49 50 332