Zapečené brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené brambory plněné směsí šunky, jarní cibulky a sýra, provoněné česnekem, jsou skvělým tipem na výtečný oběd nebo večeři. Křupavá slupka, lahodná náplň a rozpečený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečené brambory plněné směsí šunky, jarní cibulky a sýra, provoněné česnekem, jsou skvělým tipem na výtečný oběd nebo večeři. Křupavá slupka, lahodná náplň a rozpečený…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Recept na lehký letní oběd, který můžete podávat buď samostatně, nebo použít jako přílohu například ke grilovanému masu. Ideální pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku…
Velmi jednoduchý a rychlý recept, jak využít cuketu. Plátky cukety orestované na olivovém oleji a ochucené česnekem a libovolným pikantním kořením budou skvělou přílohou…
Slané koláče všeho druhu jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat nejrůznější suroviny z lednice. Díky kupovanému listovému těstu jsou opravdu snadné. V tomto receptu…
I obyčejné lečo může vypadat lákavě. Tato pečená varianta ukazuje, že i tradiční jídlo lze servírovat s grácií. Barevnou zeleninu a bylinky skvěle doplní zapékaná vejce.…
Grilovaná cuketa s krémovým dipem z balkánského sýra, kopru a bazalky je lehká, svěží a přitom plná chuti. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu, ale obstojí i…
Na snadné křupavé okurky se sladkokyselou zálivkou budete potřebovat jen pár ingrediencí, a během chvilky vykouzlíte výborný salát k hlavnímu jídlu nebo chuťovku ke…
Pórkový salát s jablkem a sýrem je svěží a rychlý recept, který kombinuje jemnou štiplavost pórku se sladkostí jablka a lahodností sýra. Hodí se jako lehká večeře,…
Pão de Queijo je malé brazilské sýrové pečivo, které potěší svou nadýchanou strukturou a výraznou sýrovou chutí. Kombinace tapiokové mouky, sýra a olivového oleje…
Karamelizovaná červená cibule je výborná příloha k burgerům a grilovanému masu. Její příprava není složitá, stačí si vyšetřit trochu času a péče. Odměnou vám bude…
Salát ze syrové červené řepy je osvěžující a zdravý pokrm, který zaujme svou jednoduchostí i výraznou chutí. Jemně nastrouhaná řepa vyniká zemitou chutí, kterou krásně…
Dobré křupání k televizi, na oslavu nebo na piknik je vítanou pochoutkou. Pokud patříte mezi ty, co dbají na svoji výživu nebo hledají alternativu tradičním smaženým…
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou…
Hlívu osolíme a na olivovém oleji opečeme dohněda, ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, posekaný česnek a tymián. Přendáme do zapékací misky,…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl,…
Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta.Po…
1. Naložit maso 2. Svařit vodu s masoxem 3. Spařit hl. zelí, i ho chvíli povařím, ale ne úplně do měkka! 4. Do kastrolu - používám titan hranatý, naliji olivový olej,…
1. Naložit maso 2. Svařit vodu s masoxem 3. Spařit hl. zelí, i ho chvíli povařím, ale ne úplně do měkka! 4. Do kastrolu - používám titan hranatý, naliji olivový olej,…
Oloupeme okurky a nastrouháme je na hrubém struhadle. Přidáme všechny zbývající suroviny a dobře promícháme. Podáváme velice dobře vychlazené.
1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime…
Cibuli i česnek oloupeme, česnek rozpůlíme, cibuli také (pokud je větší, je lepší ji rozčtvrtit). Oboje pomalu pečeme na rozehřátém oleji, tvá to asi šest minut. Pak…
Křídla a kuřecí plátky kuchyňsky upravíme. Připravíme marinádu smícháním oleje, hrubé soli, Madagasco red Peper sauce omáčky, oleje, sójové a ústřičné omáčky. Vsypeme…