Kuskus i jako příloha
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus si nasypu do misky, přidám lžíci oleje a důkladně promíchám.Mezitím si na pánvi s kapičkou oleje orestuju na jemno nastrouhanou mrkev a jen co zvláční a začne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus si nasypu do misky, přidám lžíci oleje a důkladně promíchám.Mezitím si na pánvi s kapičkou oleje orestuju na jemno nastrouhanou mrkev a jen co zvláční a začne…
Pokud máte hodně rajčat, pro která nemáte využití a zároveň hledáte netypickou přílohu ke grilovanému masu, rozhodně musíte vyzkoušet tento recept na pečená rajčata.…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Klasické řízky má rád skoro každý. Můžeme je ale ještě vylepšit tak, že je den předem naložíme do jednoduché jogurtové marinády. Díky tomu budou křehké, šťavnaté a budou…
Šťavnatý kus masa udělá na talíři vždy parádu. Pokud znáte fígle, jak ho dobře upravit, vystačíte si s jednoduchým dochucením, abyste chuť masa nepřebili. Krkovička…
Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rajčátka rozčtvrtíme a vejce nakrájíme na menší kousky.Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho na menší kousky. Dáme do…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty.Fazole propláchneme a necháme okapat.Připravíme zálivku našleháním všech surovin.Rukolu dáme k fazolím, přidáme…
Omyjeme okurku i rajčata, překrojíme a oloupeme cibuli.Okurku nakrájíme na plátky do větší misky, přidáme rajčata nakrájená na měsíčky a jemné měsíčky cibule.Sýr…
Zelí a fenykl pokrájíme na jemnější proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.Vše v míse pomačkáme, aby byl salát měkčí.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme cukr,…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Kuřecí prsní řízky mají skutečně 1000 + 1 možnost, jak je chutně připravit. Zde je to sýrovo - smetanová omáčka s nádechem pečeného česneku a v ní jemné maso. I s…
Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem.Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii,…
Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Výbornou omáčku na těstoviny můžete připravit, i když zrovna nemáte příliš mnoho času. Stačí osmahnout cibuli a klobásu, přidat kečup a konzervovaná rajčata, dobře…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, jen s tím rozdílem, že do vroucí vody na jeho přípravu přidáme nejenom bylinkovou kostku, ale i kousek másla a mraženou kukuřici…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Papriky se na grilování skvěle hodí. Ještě zatepla je smícháme se zajímavou marinádou z oleje, octa, sójové omáčky, česneku a bylinek. Jsou dobré teplé i studené,…
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás…