Jeanův lázeňský lilek

Postup přípravy receptu

  1. Lilky umyjeme a osušíme. Podélně je rozkrojíme a v každé polovině uděláme několik podélných zářezů. Do každého zářezu těsně vedle sebe zasuneme plátky oloupaného česneku. Posypeme provensálským kořením, osolíme, pokapeme olivovým olejem. Olejem nešetřete a opravdu dejte olivový. Já jsem ještě posypala strouhaným parmezánem, hodí se k tomu.

  2. Pečeme v troubě doměkka. Podáváme horké s křupavou bagetkou.

Poznámka od kuchařky

Autorka: Sněhurka, uveřejněno na www.labuznik.com.

Je to jedna z mých nejoblíbenějších úprav lilku.

Komentáře k receptu Jeanův lázeňský lilek

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám a čo najskôr urobím:-pMám na záhrade toľko baklažánov,že už dokonca aj predávam:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    Eliza: Mám velkou radost a děkuju za krásné fotky, s dovolením si jednu půjčím jako hlavní, bude lépe propagovat recept. Dík:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jarko, dnes jsem dělala tento recept, který díky internetu znám už několik let a s úspěchem ho opakuji. Je to skutečně výborná úprava lilku, plná tradiční chutě. Já jsem dnes k zapečení použila cheddar, mám ho k zapékání mezi nejoblíbenějšími sýry.

    Tento recept je typickým příkladem toho, že dobrá klasika je na těchto stránkách často ignorovaná, protože má starší datum vložení. Nebylo tu tehdy tolik vařících ani nakukujících...ale nyní se vyplatí "archeologický výzkum";-), protože skýtá skvosty...
    Za sebe tento recept jednoznačně doporučuji, klidně i v původní verzi - bez sýra. Olejem (extra virgin) rozhodně nešetřit...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

  • maris maris

    Taky dělám - moc dobré :-p:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    Výbušná, tenhle by ti chutnal, věř mi, když ho pořádně pokapeš olejem, je po upečení jako máslíčko, mňam:-p:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    tu je tolko krasnych receptov na baklazan (lilek) a ja ho just nemam rada...:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žížalko, taky už jsem dělala :-*:-p a :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    Tady jsem oproti receptu využila zbylý parmazán...ačkoliv recept je francouzský:-8:-8 Ale bylo to výborné:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek recepty výborné recepty z lilku lilek úprava lilku lázeňský dort dort sněhurka recepty lilek vaření lilek vyborny lilek řezy sněhurka lilek v receptech lilek recept lázeňský dort recept vareny lilek lilek vařený labužník.com lilek rychlý recept lilek s mletou lilek.cz lilek - recepty