Jeanův lázeňský lilek

zizala Kuchařka: zizala

Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

lilky
česnek
provensálské koření
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky umyjeme a osušíme. Podélně je rozkrojíme a v každé polovině uděláme několik podélných zářezů. Do každého zářezu těsně vedle sebe zasuneme plátky oloupaného česneku. Posypeme provensálským kořením, osolíme, pokapeme olivovým olejem. Olejem nešetřete a opravdu dejte olivový. Já jsem ještě posypala strouhaným parmezánem, hodí se k tomu.

  2. Pečeme v troubě doměkka. Podáváme horké s křupavou bagetkou.

Poznámka

Autorka: Sněhurka, uveřejněno na www.labuznik.com.

Je to jedna z mých nejoblíbenějších úprav lilku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jeanův lázeňský lilek

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám a čo najskôr urobím:-pMám na záhrade toľko baklažánov,že už dokonca aj predávam:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Eliza: Mám velkou radost a děkuju za krásné fotky, s dovolením si jednu půjčím jako hlavní, bude lépe propagovat recept. Dík:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jarko, dnes jsem dělala tento recept, který díky internetu znám už několik let a s úspěchem ho opakuji. Je to skutečně výborná úprava lilku, plná tradiční chutě. Já jsem dnes k zapečení použila cheddar, mám ho k zapékání mezi nejoblíbenějšími sýry.

    Tento recept je typickým příkladem toho, že dobrá klasika je na těchto stránkách často ignorovaná, protože má starší datum vložení. Nebylo tu tehdy tolik vařících ani nakukujících...ale nyní se vyplatí "archeologický výzkum";-), protože skýtá skvosty...
    Za sebe tento recept jednoznačně doporučuji, klidně i v původní verzi - bez sýra. Olejem (extra virgin) rozhodně nešetřit...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

  • maris maris

    Taky dělám - moc dobré :-p:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Výbušná, tenhle by ti chutnal, věř mi, když ho pořádně pokapeš olejem, je po upečení jako máslíčko, mňam:-p:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tu je tolko krasnych receptov na baklazan (lilek) a ja ho just nemam rada...:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žížalko, taky už jsem dělala :-*:-p a :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Tady jsem oproti receptu využila zbylý parmazán...ačkoliv recept je francouzský:-8:-8 Ale bylo to výborné:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek recepty výborné recepty z lilku lilek úprava lilku lázeňský dort dort sněhurka recepty lilek vaření lilek řezy sněhurka vyborny lilek lázeňský dort recept vareny lilek lilek vařený labužník.com lilek rychlý recept lilek s mletou lilek.cz lilek - recepty výborné recepty na lilek jak upravit lilek

Zapomněl/a jsem heslo