Toustový chleba z pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenKrásný voňavý měkký chléb, který se skvěle hodí na sendviče a výborně chutná opečený na másle, si připravíte velmi snadno s pomocí domácí pekárny. Jistě vám zachutná tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásný voňavý měkký chléb, který se skvěle hodí na sendviče a výborně chutná opečený na másle, si připravíte velmi snadno s pomocí domácí pekárny. Jistě vám zachutná tak…
Zbývá včerejší chléb a v ledničce se najde kousek Nivy? Ostatní suroviny tohoto receptu dáte již lehce dohromady. Odměnou vám chutná pomazánka na křupavých topinkách. …
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a…
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro…
Zdá se, že zrovna v tomto koláči je až moc kombinací, ale věřte, že chutě se dokonale spojují a nadchnou kdejaký mlsný jazyk. Kynuté těsto je potřeno tvarohovou směsí s…
Připravte dětem jemný cuketový krém s mrkví, který spojuje svěžest cukety s nasládlou chutí mrkve. Tento krémový pokrm je ideální jako lehká polévka k obědu nebo sytá…
Tato lahodná masová směs se zeleninou, je ideální pro přípravu rychlého a chutného občerstvení. Směs spojuje šťavnaté maso s křupavou zeleninou a voňavým kořením, čímž…
Jednoduchý a vláčný, takový je tento skvělý kefírový makovec provoněný jablky, pečený v bábovkové formě. Meruňková marmeláda společně s pomerančovou šťávou dodají…
Připravte si tradiční bavorské vdolečky podle receptu našich babiček. Nadýchané smažené bochánky z bramborového kynutého těsta, na které ani široce roztažená pusa…
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Dobošův dort, který byl původně vytvořen pro císaře Franze Josefa II., je pradědeček všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou. V jeho chuti vynikají oříšky…
Smažené králičí řízky nakládané do česneku a cibule mají výraznou chuť a potěší i ty, kteří nemají králíka zrovna v oblibě. Naložení masu velmi svědčí, je křehké a…
Vyzkoušejte skvěle poskládaný salát z vařené červené řepy, doplněné červenou cibulí, jablky a nivou. K dochucení vyzkoušejte rafinovanou kombinaci opražených…
V našich podmínkách se červené řepě velmi daří. Co se týče zdravotních benefitů, je jednou z nejbohatších podzimních a zimních surovin. Bohužel ve své přirozené podobě…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
Rychlý perník dochucený podle zvyklostí ve vaší rodině se vždycky hodí. Nepotřebujete ani vejce a přidaná porce povidel přidá těstu příjemnou chuť i vláčnost. Tak s…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Guláše patří mezi oblíbené a tradiční pokrmy české kuchyně. K masovým a bramborovým tak můžeme do našeho repertoáru zařadit také bezmasý, z tofu a zeleniny. Dochutit ho…
Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale…
Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale…
Nadýchané a voňavé koblížky k masopustu neodmyslitelně patří. Příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to. Lehoučké koblihy plněné marmeládou můžeme potřít…