Majonéza
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava majonézy je nenáročná na přípravu a pokud jí potřebujeme najednou větší množství, vyplatí se nám, udělat si jí sami doma. Upotřebíme ji nejen do salátů nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava majonézy je nenáročná na přípravu a pokud jí potřebujeme najednou větší množství, vyplatí se nám, udělat si jí sami doma. Upotřebíme ji nejen do salátů nebo…
Nevíte čím zahnat chutě na sladké? Postačí pár ingrediencí, které určitě máte doma a během několika minut můžete vykouzlit kakaový moučník z hrnečku, takzvaný mug cake.…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Spojení banánů a čokolády je nám jistě známo. V tomto receptu najdete inspiraci na čokoládový dort plněný šlehačkovým krémem s protkaný chutí vanilky a vůně skořice.…
Někdy spěcháme, času není nazbyt a proto se snažíme oběd či večeři připravit co nejrychleji. Pak většinou zvolíme těstoviny s jednoduchou, například rajskou omáčkou. Tou…
Muffiny jsou jednoduché na přípravu, ale chutnají skvěle. Výborné kakaové těsto není díky bílkovému sněhu zbytečně hutné. V muffinech ho doplňují kostičky čokolády.…
V létě není moc čas ani chuť připravovat složité moučníky. A hlavně chceme mnohdy do buchty zakomponovat i zrovna uzrálé ovoce. Jemnou a díky kefíru vláčnou buchtu tak…
Rychlý a snadný ovocný koláč, jehož těsto se nenechává kynout, ale rozvaluje se ihned po uhnětení. Díky tomu ho můžete mít už za hodinu na stole. Doplňuje ho lahodná…
Jeden z nejlepších kusů, který můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijete recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Libové…
Jogurtová bábovka je svěží, vláčný moučník, který vás okouzlí svou jemnou chutí a jednoduchostí přípravy. Kvalitní jogurt dodá těstu lehkost a vláčnost, zatímco…
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky nebo měkký salám a brambory.…
Mouky, cukr, olej, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mléko smícháme v nádobě. Těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali malinko olejem a vysypali hrubou,…
Několik krajíčků staršího chleba a vejce najdeme doma téměř vždy, i když jsme zrovna nebyli nakupovat. Chléb ve vajíčku, se strouhaným parmezánem, je výborný jako teplá…
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
Smažené zeleninové placičky z brambor a mrkve se hodí jako příloha, ale sníst je můžete i samotné. Chutnají totiž výtečně, nejlepší jsou čerstvé a kdo chce, může do nich…
Tato lahodná kombinace jemně pečených brambor, křupavé slaniny a rozpuštěného sýra je ideální volbou, kdy toužíte po něčem chutném a sytém. Zapečené brambory jsou skvělé…
Buchta plná sladkého ovoce a lahodného pudinku na jemném piškotu je to pravé sladké osvěžení. Recept je jednoduchý a výsledek úžasný. Jistě se stane součástí vašich…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme mléko a olej, poté mouku smíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vmícháme rum a nadrobno nakrájené švestky. …
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Sladkokyselý nálev, díky kterému si zakonzervujete letní úrodu pálivých papriček. Méně pálivé papričky můžete zavařit celé a podávat například k pečenému kolenu.…
Pokud jste milovníci pikantních omáček a chcete jednu takovou vytvořit i doma, máme pro vás jeden tip. Z čerstvých rajčat, s pořádnou dávkou česneku a zejména s pálivým…
Vajíčková pomazánka se základem z tvarohu a domácí majonézy přijde vhod jak na chlebíčky, tak na jednohubky. Hořčice dodá správný říz, nezapomeňte však ještě pořádně…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…