Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozehřátém oleji osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Přidáme nastrouhaný česnek, kmín a pepř, uvedeme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Přidáme nastrouhaný česnek, kmín a pepř, uvedeme k…
Cibuli a česnek vložíme do pekáče. Maso osolíme a dáme k cibuli a česneku.Přidáme veškeré koření. Podlijeme vodou, dáme trochu sádla a dáme péct.Orestujeme cibuli,…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
Pro milovníky ostrých a pikantních pokrmů, je tento recept na pastu z feferonek to pravé. Vydrží nám i bez zavařování půl roku, avšak věříme, že do té doby bude dávno…
Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
Zlaté klasy mladé kukuřice, opečené na grilu dokřupava, patří k velice oblíbené grilované zelenině. Ještě horké klasy, potřené bylinkovým máslem a dochucené několika…
Máte rádi pikantní jídla? Katův šleh je maso na zeleninovém podkladu a určitě vám bude chutnat. Doporučujeme podávat s bramborami, bramboráčky či topinkami a máte…
Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je…
Nakládané kozí rohy jsou vynikající pochoutkou, která upoutá svou pikantní chutí a křupavostí. Tento recept zavařování nabízí skvělý způsob, jak uchovat a vychutnat…
Bábovka je mezi moučníky osvědčená klasika, kterou máme rádi od dětství. Můžeme ji připravit i v podzimní verzi. Dýně dodá bábovce krásnou barvu a vláčnost. Podáváme ji…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…
Rychlovka, když opravdu nemáme čas. Mraženou zeleninu rychle orestovat a přihodit k ní právě uvařené těstoviny dokáže i naprostý začátečník. Pokud se bez masa nelze…
Na chuti dokonalé a na pohled krásné jsou tyto bohaté řezy. Na piškotové těsto naneseme pudink, který ozdobíme osvěžujícími ostružinami. Po upečení pak povrch potřeme…
Jogurtová bábovka je svěží, vláčný moučník, který vás okouzlí svou jemnou chutí a jednoduchostí přípravy. Kvalitní jogurt dodá těstu lehkost a vláčnost, zatímco…
Velmi snadný cuketový koláč se skořicí a vanilkou zvládne opravdu každý. Všechny ingredience stačí jen promíchat a těsto nanést na plech a během chvíle se vaší…
Toto jídlo spojuje šťavnaté vepřové maso s jemnou chutí cukety a výrazným aroma libečku. Kousky vepřového masa jsou pečlivě okořeněny a pečeny společně s plátky cukety a…
Vláčné bezlepkové muffiny plné šťavnatých borůvek jsou hotové za pár minut. Poslouží jako sladká snídaně nebo rychlá svačinka na cesty. Ať už máte alergii na lepek nebo…
Kynutý koláč nemusí být postrachem začátečníků, není náročný na přípravu ani na čas. Toto těsto totiž nenecháme kynout, hotové je rozprostřeme na plech, poklademe…
Několik krajíčků staršího chleba a vejce najdeme doma téměř vždy, i když jsme zrovna nebyli nakupovat. Chléb ve vajíčku, se strouhaným parmezánem, je výborný jako teplá…
Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…
Slavnostní obložené chlebíčky budou chutnat ještě lépe, pokud je připravíme z domácí veky. Stačí připravit těsto, nechat nakynout, srolovat, upéct v zapařené troubě a…
Připravte skvělý osvěžující salat jen z několika druhů zeleniny. Bleskurychlá příprava a svěží chuť je jeho velkou předností.