Domácí ořechové müsli
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí ořechové müsli je sladká a křupavá směs, kterou si snadno připravíte podle sebe. Ovesné vločky spojené se zkaramelizovaným Salkem a směsí ořechů a rozinek vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí ořechové müsli je sladká a křupavá směs, kterou si snadno připravíte podle sebe. Ovesné vločky spojené se zkaramelizovaným Salkem a směsí ořechů a rozinek vytvoří…
Šťavnaté kuřecí kousky, jemná brokolice a výrazná chuť sušených rajčat se propojí ve smetanové omáčce do lahodného jídla, které je poměrně rychle hotové. Skvělá volba…
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme…
Smažené cuketové květy plněné lahodnou tvarohovou náplní s ořechy a rozinkami jsou nevšedním pohoštěním. Obalené v křehkém těstíčku a podávané na dozlatova opečeném…
Pokud potřebujete zužitkovat větší množství ne úplně čerstvého chleba, máme pro vás skvělý tip, jak jej proměnit v chutnou večeři. Spárujte jej s mladými kopřivami,…
Při procházce si u cesty, nebo na louce, můžeme natrhat listy jitrocele. Známe ho převážně jako léčivou bylinku, jenž má široké využití. Nyní si ho ovšem připravíme v…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Mrkvový salát s koriandrem je svěží, voňavý a krásně kořeněný. Kombinace křupavé mrkve, římského kmínu, citronové šťávy a čerstvého koriandru dodá salátu exotický nádech…
Když si v létě zavaříte voňavou zeleninovou salsu, v zimě jen otevřete sklenici a máte hotový základ k tortillám, masu nebo těstovinám. Jednoduchý způsob, jak si uchovat…
Kuřecí špízy získají v bylinkové marinádě svěží vůni a jemnou chuť, která se při opečení krásně rozvine. V kombinaci s grilovaným patizonem vznikne dokonale vyvážený a…
Malé, nadýchané a jemně sladké. Přesně takové jsou tradiční holandské koblížky. Pečou se v pánvi v horkém oleji, sypají se cukrem a jsou ideální pochoutkou na víkendové…
Zapomeňte na klasiku, tenhle řízek vás překvapí svou netradiční chutí. Šťavnaté jablko a pikantní křen uvnitř masa vytvoří dokonalou kombinaci sladkého a ostrého, která…
Kořeněná květáková polévka je voňavý a hřejivý pokrm, který propojuje jemnost květáku a fenyklu s aromatickým kořením. Pečená zelenina dodá polévce výraznější chuť a…
Italskou klasiku, jako jsou špagety à la carbonara tentokrát doplní opravdu netradiční surovina, a to křehké cuketové květy Ty jsou plněnými krémovým mascarpone sýrem s…
Šťavnaté kuřecí maso ve strouhance s parmezánem je pečené v troubě na plechu. Jednoduše a rychle připravené, vonící česnekem, se tyto řízky stanou vaším oblíbeným jídlem…
Poctivé jídlo jako od babičky – měkoučké bramborové knedlíky, k nim zelí z čerstvé cukety a k tomu voňavé klobásky z grilu. Tahle kombinace zasytí, potěší a připomene,…
Poctivé jídlo jako od babičky – měkoučké bramborové knedlíky, k nim zelí z čerstvé cukety a k tomu voňavé klobásky z grilu. Tahle kombinace zasytí, potěší a připomene,…
Smažená pýchavka je lahůdka, která potěší milovníky netradičních hub. Jemná chuť této bílé houby vynikne obzvlášť tehdy, když ji obalíte v křupavé strouhance – ať už…
Vyzkoušejte netradiční náplň do bagetek – opečenou pýchavku. Houbu stačí pouze oloupat, nakrájet, ochutit oblíbeným kořením a opéct na pánvi. Křupavé bagetky s…
Pýchavka, netradiční houba, která má jemnou, houbovou chuť i vůni, se skvěle přizpůsobí chuti koření i bylinek. Nadýchané a kořeněné pivní těstíčko vytvoří křupavý obal,…
Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i…
Frikadelky plněné směsí dušených hub jsou skvělým zpestřením klasických mletých karbanátků. Jemná houbová náplň dodá masu šťavnatost a výraznou chuť, díky které se tento…
Plněné bedly jsou skvělým sezónním pokrmem, který v sobě spojuje jemnou chuť lesních hub a výraznou nádivku z hermelínu, bylinek a rohlíku. Pečené dozlatova v troubě…
Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední…