Lasagne s mletým masem a bešamelem
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Pravé holandské řízky, připravené z mletého bůčku, zjemněné strouhaným sýrem a mlékem jsou dokonale křupavé na povrchu a uvnitř šťavnaté a vláčné. Připravte si toto…
Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které se skvěle hodí s přílohou k obědu, se zeleninou k večeři a jen tak do ruky ke svačině. Placičky na stole nevydrží…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Vánočka s rozinkami nesmí na slavnostním stole nikdy chybět. Dejte si záležet na jejím pletení, nechte těsto dostatečně vykynout a hotové vánočky pomažte žloutkem, který…
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
Štavnatá směs na přípravu vinné klobásy vás dostane báječnou chutí. Stačí trocha cviku a můžete masovou hmotu naplnit do střívek nebo smažit jen tak jako přírodní…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Jednoduché květákové placičky s česnekem a nastrouhaným sýrem zvládne připravit každý. Postačí nastrouhaný květák a sýr promíchat s vejci, moukou a kořením, dozlatova…
Vánočka, stejně jako cukroví, neodmyslitelně patří k Vánocům. Receptů na tento pletený moučník existuje mnoho, ale tato varianta osloví ty, kteří nemají rádi mandle a…
Ač je léto nebo zima, polévka je vždycky prima. Nemáte tentokrát nudle a se samotným vejcem to není ono? Připravte si dobrou polévku s kapáním - je rychlé, snadné,…
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Mexická kuchyně nabízí spoustu různých pokrmů, které mají často jedno společné, jsou pikantní a obsahují fazole. Zapečené tortilly burritos, plněné povětšinou směsí…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Veganské raw kuličky jsou plné rychlé energie. Potřebujeme na ně hlavně datle, které je osladí, oříšky, které jim dodají tuky a vločky, které dodají zdravé sacharidy.…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky…
Polévka z dýně hokaido je typickou podzimní polévkou. Pokud dýni předem upečeme v troubě, chuť polévky se tím zesílí a získá nezaměnitelnou chuť. Zjemněná smetanou je…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Chutné karbanátky z mletého masa a rohlíků jsou skvělým způsobem, jak využít starší pečivo. Voňavé koření a česnek jim dodají tradiční domácí chuť. Ideální jsou s různě…
Vykouzlete k nedělnímu či svátečnímu obědu výborné pečené kuře s křupavou kůžičkou a nádivkou obsahující anglickou slaninu, petrželku a okořeněnou o aromatickou chuť…
K vánočním svátkům u nás bezesporu patří vánočka. Avšak taková bohatá štola, která je pečená i dva měsíce před svátky, může být vánočce chutnou konkurencí. Uvnitř štoly…