Cizrnovo-fazolová pánev podle Eduarda
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi osmahneme cibuli a slaninu. Po osmahnutí přidáme papriku, fazole a cizrnu i s nálevem a necháme 5 min. podusit.Do podušené směsi přidáme česnek, provensálské…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi osmahneme cibuli a slaninu. Po osmahnutí přidáme papriku, fazole a cizrnu i s nálevem a necháme 5 min. podusit.Do podušené směsi přidáme česnek, provensálské…
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim…
Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a…
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.Rozdrcené koření smícháme s…
Kuřecí prsa nakrájíme na co nejmenší kousky nebo umeleme v mixeru. Papriky, cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme. Přidáme vejce, strouhanku,…
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, dáme špetku kari koření zamícháme, přidáme očištěné nakrájené na nudličky papriky, cibuli a dáme olej to všechno…
Asi 1,5 cm silná kolečka játrového sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené znovu namočíme do misky s vejcem a ještě jednou ve strouhance. Obalovka…
Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom…
Do misky vysypeme půl hrníčku kuskusu, zalijeme půl hrníčkem vařící vody a smícháme s olivovým olejem. (hrníček kuskusu na hrníček vody). Dáme stranou, kuskus nám krásně…
Den předem tofu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, posypeme solí a zalijeme vodou. Misku dáme do lednice a necháme marinovat 24 hodin.Okurku nakrájíme na malé hranolky,…
Veškerou zeleninu pokrájíme na přiměřeně velké kousky a dáme do mísy. Ingredience na dresink dáme do menší skleničky s uzávěrem a důkladně protřepeme. Hotovým dresinkem…
Pokud v létě neradi trávíte spoustu času u plotny a máte raději lehká jídla, určitě vyzkoušejte tyto nudle se zeleninou. Rýžové nudle s restovanou zeleninou podávejte…
Zdravý a chutný oběd nebo večeře, připravený z letní zeleniny zvládne během chvíle uvařit každý. Zeleninu orestovanou na oleji dusíme společně se žampiony a přidáním…
Těstoviny s omáčkou jsou vždy zárukou rychlého a chutného oběda či večeře. Uvařené oblíbené těstoviny tentokrát doplní lahodná omáčka ze spousty druhů zeleniny a…
Tento recept je inspirovaný balkánskou kuchyní, kde se střetávají pestré ingredience a aromatické koření. Příprava v jednom pekáči zajišťuje jednoduchost přípravy.…
Tento lehký pokrm je plný pestré zeleniny a dobrých chutí. Opečené plátky krůtího masa podáváme se zeleninovou směsí na způsob francouzského ratatouille, která díky…
Tento pestrý pokrm spojuje křehkost paprik a jemnou chuť cukety s výrazným nádechem pikantní omáčky. Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha, která oživí každé…
Pohanka je lehce stravitelná a obsahuje mnoho cenných živin. Při vhodné přípravě je velmi chutná. Připravit z ní můžeme například pokrm ve stylu rizota se zeleninovou…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a dopřát si pokrm bez masa. Červená čočka s kuskusem a zeleninou je bohatá na vlákninu a tak vás příjemně zasytí. Podávat ji…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Pokud máte rádi utopence, máme pro vás dietnější verzi z lyonského salámu. Výhodou je rychlejší proležení, salám je nakrájený na menší kousky a naplněný cibulí, česnekem…
Klasikou v české kuchyni jsou plněné papriky mletým masem. Vyzkoušejte je připravit trošku netradičně a to naplnit je nejen mletým masem, ale také zeleninou a klobásou.…
Zbyly vám kynuté knedlíky od oběda? Vyzkoušejte z nich připravit zapečené řezy s brokolicí, šunkou a sýrem. Jsou jednoduché na přípravu, syté a poslouží jako rychlá…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…