Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

29. 3. 2012 16:12

Suroviny

Porce: 3 litry

Nutriční hodnoty

Energie2 704 kJ / 646 kcal
Bílkoviny11,60 g
Tuky2,96 g
Vláknina17,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy134,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Udělala jsem dnes polévku, která je skutečně u nás nejlepší, ze všech polévek z kyselého zelí-proto jsem se rozhodla, že se s váma o ní podělím i když vím, že zelných polévek je tu dost, ale tato je jiná, moc dobrá a dělat jí budu dost často!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova

24. 11. 2014 13:22

:-p:-p:yes::yes:

Bibinka

30. 3. 2012 11:01

vybušná: já jsem to psala všeobecně pro všechny, tebe jsem pochopila;-)

vybusna

30. 3. 2012 10:52

m::-) som naozaj rada, ze si ma pochopila....

vybusna

30. 3. 2012 10:51

no ja som sa k receptu nevyjadrovala, takze mne sa ozaj nemusis ospravedlnovat
;-)

Bibinka

30. 3. 2012 10:21

Děvčata, já se snad musím omluvit:-8 Samozřejmě, že se polévka zahušťuje jen jednou, tak bylo na výběr jak-poznala jen Chocolate;-), ale je pravda, že to nebylo napsáno srozumitelně, tak jsem mírně text opravila. Jinak si každý zahustí polévku jak je zvyklý:yes: Já do takové polévky dělám jíšku, do jiných smetanových třeba někdy zase zašlehám mouku do smetany, nebo do trochu vody a může být i výjimka, že zahustím 2x, pokud mi polévka připadá málo zahuštěná;-)
Nic méně žádná matlanice, jak píše Aple to není a je to snad vidět na fotce;-)

magdalenka

30. 3. 2012 09:31

m:rozumiem ti, tiež nevarím ako autorka receptu...možno zareaguje...

m

30. 3. 2012 09:30

vybušna: fajn, chápu :-) jen jsem chvíli měla pocit, že bych se měla bránit... Takže dobrý. Taky pekny deň.

m

30. 3. 2012 09:28

Magdalenka + spagetka: ale ano, jistěže, to jsou přeci samozřejemé věci. Ale o čem jsou tedy tyto stránky? O tom, že všechno pochválím a myslím si, že to stejně udělám jinak? Prostě připomínka a eventuelně pro někoho i rada. Alespoň to si neskromně myslím.

vybusna

30. 3. 2012 09:26

m: ja sa nechcem hadat, naozaj nie, bolo to myslene vseobecne.
pekny den

m

30. 3. 2012 09:24

Myslím, že nikoho nedehonestuju. Dobrý hokus pokus není nic urážlivého ani nabubřelého snad :-? a poznámka, že by se to mohlo vychytat taky ne. Jsou to přeci recepty a i autorka chce, aby se podle nich dobře vařilo. Byla to jen připomínka.

magdalenka

30. 3. 2012 09:24

m (neregistrovaný/á) - každý máme svoj štýl varenia...

spagetka

30. 3. 2012 09:19

m: v tom je kumšt: nemusím se přece držet doslova receptu, stačí mi jen orientace a nápad. Jinak já u některých pokrmů také zahušťuji nadvakrát, jednou v základu a pak dle potřeby v závěru. Ale nutné to není, záleží na tvé chuti ;-);-)

vybusna

30. 3. 2012 09:15

m: no ja sa neskriepim, kazdy varime inak, tvoju radu si mozno niekto precita a bude varit tak ako si zvyknuty ty....ved od toho su tie komentare, niekomu sa moze pacit tak, ako je to uvedene v recepte. moznosti su viacere.
netreba hned pisat nabubrelo a dehonestujuco...uzivatelia z toho budu viac popoudeni a akakolvek rada sa minie ucinkom.

m

30. 3. 2012 09:05

chocolate: tomu rozumím, ale to je právě to, co by se dalo ještě "vychytat" než to zveřejním jako recept.
výbušná: nemůžu si pomoct, mě to přijde nepraktické, zahušťovat systémově dvakrát. Když se "utnu" a je to řidší než chci, tak tomu rozumím, je to rychlejší než dodělávat jíšku.

chocolate

30. 3. 2012 09:00

Nejsem autor, tudíž je to jen můj dohad, ale myslím si, že základní zahuštění nám dá cibulová jíška v základu polévky a ta mouka s vodou je uvedená spíše jako možnost dohuštění, pokud by nám polévka přišla příliš řídká.
A ochuzení bych se nebála, je tam poctivých 400 g zakysanky;-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašská kyselice se zakysanou smetanou houbová kyselice zelnacka s hlivou zelnačka s hlívou ústřičnou zelná polévka s hlívou ústřičnou valašská kyselica se zakysanou smetanou houbová kyselica salát z kysého zelí houbová polévka s hlívou kyselo s hlívou zelná polévka s hlívou polévka z hlívy ústřičné se smetanou bílá polévka z hlívy ústřičné kysaná polévka s hlívou ústřičnou kysane zelí s hlivou polévka z hlívy ústřičné a kysaného zelí zelná polévka s květákem zelnice s hlivou recepty maso s hlívou ústřičnou gastro polévka kyselica s hlívou ústřičnou recepty

Suroviny: zelí bílé, cibule, brambory, smetana kysaná, jablko, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, koření nové koření, jalovec, kmín drcený, bobkový list, hlíva ústřičná sušená, cukr, šťáva citronová, mouka hladká, tuk, sůl

TopRecepty.cz

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGoK