Quesadillas

Miabella Kuchařka:

4-8 porcí Drůbeží maso 11 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

0,5 kg kuřecích prsou
Nyní v akci
mexické koření
1 červená cibule
1 červená paprika
Nyní v akci
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
kus cukety
chilli paprička
25 dkg čedaru (nebo goudy)
8 ks tortill
sůl
pepř
popř. pálivá paprika
koření (dle vlastní chuti)
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousíčky, okořeníme a na olivovém oleji opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.

  2. Na stejnou pánev dáme veškerou zeleninu, okořeníme, lehce podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda nevypaří a zelenina nezměkne.

  3. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme sýr.

  4. Zeleninu smícháme s masem. Tortillu lehce posypeme strouhaným sýrem, přidáme směs zeleniny a masa, opět přidáme sýr a přikryjeme další tortillou.

  5. Grilujeme na grilu, nebo můžeme dát na pánev a přikrýt něčím těžkým a ogrilovat obě strany. Podáváme např. s dipem ze zakysané smetany, česneku, soli, pepře a naťové cibulky.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Quesadillas

  • blb blb

    blb:aha ........
    Paprička jalapeño [chalapeňo] (Capsicum annuum) je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu [zdroj?]. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2500 až 6000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.

    Zráním papričky červenají. Papriček jalapeños je vyšlechtěno velmi mnoho variant, například: Tipico, Meco a Merita, které jsou velmi populární v mexické kuchyni. Vyuzená a vysušená paprička jalapeño je známá jako chipotle, kterou často najdeme v omáčce adobo. Na chilpotle se zpracovává zhruba 20 % celkové produkce jalapeños. Zelená a zlehka zauzená jalapeña se v řezech též nakládají do slanokyselého pikantního nálevu a konzervují.

    Odpovědět

  • blb blb

    Olinka5555: co to je jalapenos??

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Je to dobrota, my dáváme kuřecí maso, strouhaný sýr a jalapeňos a doprostřed chedar (omlouvám se za špatný háček), k tomu jako přílohu lehký salátek a hlavně tu zakysanou smetanu, která zmírní pálivost jalapeňos. Ale je na každém, co mu chutná. posílám bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Iljusa Iljusa

  • AniCiz AniCiz

    :yes:taky se mi líbí..:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Miabella::-D:-D díky, jsi hodná;-) ale máme to od sebe poněkud z ruky:-// ale receptík se mi líbí, už je uložen k příležitostné realizaci;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Miabella Miabella

    rebeka:zbyly dvě, chceš poslat? Ještě bych ti je přihřála na grilu:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásné foto:-K to té dnešní sladké smršti:-8:-D bych si s chutí jednu nabídla;-):-p:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Miabella Miabella

    Děkuji, umím španělsky dost dobře. Omlouvám se za duplicitu. Nicméně, když už se s tím píšu a fotím, tak to nehodlám jen přidávat pod někoho :-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Další z variant quesadilly. Samo jméno, queso, znamená sýr, a co se dovnitř přidá je prostě co je zrovna po ruce a v lednici.
    Takhle bychom tu mohli mít stovky, ne-li tisíce receptů na stejné téma. Proč to jen nepřidat do komentářů? Třeba takhle? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo