Kuřecí řízky s nivou a mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenNápadů na dobré a rychlé jídlo není nikdy dost. Tento vynikající oběd připravíte bez složité přípravy v jednom pekáčku. Brambory, kuřecí řízky a nivu zapečeme v troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nápadů na dobré a rychlé jídlo není nikdy dost. Tento vynikající oběd připravíte bez složité přípravy v jednom pekáčku. Brambory, kuřecí řízky a nivu zapečeme v troubě…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Dostali jste okamžitou chuť na tatarák, ale doma máte tak akorát brambory? Nezoufejte. Tato bramborová pomazánka chutná skoro jako pravý tatarák. Ingredience k dochucení…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky.Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa.Chvíli je osmahneme (pouští…
Muffinovou formu si vymažeme olejem. Stačí jen lehce, muffinky samy půjdou krásně vyloupnout. Červenou papriku a šunku nakrájíme na kostečky. Do každé formičky si…
Naporcované kousky kapra pokapeme citrónem, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Mouku a obě papriky smícháme a kapříka ve směsi obalíme. Smažíme na rozpáleném…
Na pekáč dáme v pořadí brambory, sůl, pepř, vegeta, cuketa, sůl, pepř, sl.paprika, oregano, cibule, čerstvá paprika, rajčata, česnek a salám. Vše ještě jednou…
Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Předem si bílé fazole namočíme,uvaříme. Protože se mi nechtělo vařit s fazolemi, tak jsem použila ty nakládané bílé v soleném nálevu, moc dobré a ušetřila jsem si čas.…
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…
Skvělá gulášová polévka s libovým mletým hovězím masem a slaninou je velmi vydatná, můžete ji klidně servírovat jako samostatný chod, třeba s domácím chlebem. Příprava…
Pokud máte rádi gratinované brambory, pak musíte vyzkoušet i tuhle variantu s dýní. Dýně brambory krásně chuťově doplňuje a spolu tvoří výbornou přílohu například k masu…
Jídla z jednoho pekáčku mají své kouzlo. Málo nádobí, obvykle rychlá a snadná příprava a famózní výsledný efekt na talíři. Po necelé hodince přípravy stačí jen pokrm…
Omáčkových variant ke kuřecímu masu není nikdy dost! Aby maso nebylo fádní, zkuste ho nejprve lehce marinovat v jogurtu. Bude výrazně šťavnatější a křehčí. Jogurt pak…
Očištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme…
Pikantní sýrová pomazánka je ideální volbou pro milovníky ostrých chutí. Spojuje chuť tvrdého a taveného sýra s pikantní majonézou a česnekem, takže skvěle vynikne na…
Houby si pokrájíme na menší kousky, já krájela žampiony na 1/4, které namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v solamylu. Takto připravené houby orestujeme na oleji…
Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…